середа, 18 лютого 2009 12:59

Ващук розповів як залишити Давіда Вілью без голів

Ващук розповів як залишити Давіда Вілью без голів

Колишній капітан київського "Динамо" Владислав Ващук розповів Сегодня|спорт про ліки від кризи і те, як знешкодити лідера "Валенсії" Давіда Вілью.

- Владиславе, чого чекаєте від протистояння "Динамо" - "Валенсія"?

- Одного - що "Динамо" пройде в 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Успіху бажаю і "Металістові" з "Шахтарем". Цього хочуть всі уболівальники. Перемоги наших клубів допомогли б відвернутися від всіх проблем, від тієї ж кризи, безробіття. Хоч якийсь позитив.

- Після відходу з ФК "Львів" ви як і раніше безробітний?

- Ось чекаю дзвінка з "Локомотива" (Астана). Вони зацікавилися мною. Я виставив свої фінансові умови. З Казахстану повинні відповісти, приймають їх чи ні.

- Перед 1/16 фіналу Кубка УЄФА у наших клубів були тільки спаринги на зборах, тоді як у суперників - офіційні ігри в своїх чемпіонатах, вони на ходу. Можна цю їхню перевагу яким-небудь чином нівелювати?

- Так, у наших команд не було ігор за три очки, чемпіонських поєдинків. Але подивіться на останній спаринг киян з московським "Динамо". Та колотнеча на полі, через яку гру довелося зупинити по закінченню години, показали, що підопічні Сьоміна готові битися. Втім, в бійцівських якостях ми ніколи нікому не поступалися.

- З іншого боку, якщо динамівці почнуть розмахувати руками в матчі з "Валенсією", це приведе до вилучень.

- Думаю, хлопці себе контролюватимуть.

- Через травму у "Динамо" не зіграє Діакате...

- Він спізнюється у відборі. Не вважаю, що це така вже велика втрата.

- Проте його травма змусила Сьоміна повністю перетасувати захист - в центр оборони на місце Діакате зміщений Бетао, на його правий фланг з лівого переведений Несмачний, позицію якого зайняв Каддурі. Адже вони ще до ладу і не зіграли.

- Чесно кажучи, якщо футболіст постійно діє зліва, грати правого захисника йому складно. М"яч завжди був під лівою ногою, а зараз - під правою. Побоювання за оборону "Динамо" у мене є. Але, з іншого боку, вони були перед кожною грою киян в цій ЛЧ: завжди хтось був травмований. Можливо, навпаки, ситуація, що склалася, дозволить комусь засяяти новими фарбами.

- На ЧС-2006 збірна України пропустила від лідера "Валенсії" Вільї два м"ячі, вас тоді вилучили за фол на Торресі, після якого Вілья з пенальті забив один з голів. Як динамівцям обеззброїти цьго нападаючого?

- Він тоді у мене крові попив. Та і не тільки він. І суддя. Але, головне, в швидкості Торресу я тоді не програв... Обеззброїти Вілью можна тільки одним способом - з першої хвилини жорстко зустрічати в центрі поля, не соромитися фолити, щоб не давати йому наблизитися до штрафної. Тому що там для нього вже не проблема розібратися навіть з декількома гравцями. Обіграв, пробив - скільки вже таких голів у нього було. Але не варто випускати з уваги і тих футболістів, які грають під ним. У них прекрасна взаємодія. І немає єдиного стилю гри. То Вілья на вістрі, то відскакує в центр, діючи з глибини. Носиться по всьому полю. І з флангу може забігти.

- Говорять, "персональщик" - це вже минуле століття. Або все ж таки варто приставити до Вільї "поліцейського"?

- Ні. У сучасному футболі кожен відповідає за свою зону, головне, це підстраховування. У послугах "персональщика" немає необхідності.

- Від кого в "Динамо" чекаєте гостроти в атаці?

- Я б хотів побачити попереду Шацьких, хоча йому рідко знаходиться місце на полі, і Мілевського. Артем останнім часом додав, став чоловіком!

Зараз ви читаєте новину «Ващук розповів як залишити Давіда Вілью без голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі