середа, 18 лютого 2009 11:29

Юрій Сьомін розповів про переваги і недоліки "Валенсії"

17 лютого в конференц-залі заміської бази в Конча-Заспі відбулася прес-конференція напередодні першого офіційного матчу 2009 року – в рамках 1/16 фіналу Кубка УЄФА "Динамо" прийматиме іспанську "Валенсію". З журналістами поспілкувалися головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін і захисник Андрій Несмачний.

- Підготовку ми розпочали 10 січня на своїй базі, – говорить Юрій Павлович. – Перший цикл тривав 21 день, в якому в порівнянні з минулим роком ми збільшили об"єм роботи. В нас було не дуже багато ігор у цей період, і для цього є кілька причин. Перш за все, скасування Кубка Першого каналу було зовсім недоречним, оскільки спаринги на турнірі передбачалися достатньо хороші. Також довелося змінити місце проведення зборів – ми поїхали до Іспанії у зв"язку з військовими діями в Ізраїлі. В цілому, виконаною роботою ми залишилися задоволені – гравці працювали достатньо добре і старанно.

Другий цикл, який продовжується і зараз, у нас був ігровим. У нас була серія матчів, побудована так, щоб ми проводили спаринги через три дні на четвертий. Спочатку 2-го лютого ми провели двосторонню гру, 6-го числа грали з "Рубіном", 10-го лютого всі хлопці грали за національні збірні, 14-го лютого відіграли завершальний матч на зборах з "Динамо" (Москва), і 18-го числа буде матч із "Валенсією". За цей період всі отримали достатню ігрову практику – хтось більшу, хтось меншу. Ті ж футболісти, які, на думку тренерського штабу, краще готові на даному етапі, і вийдуть в завтрашньому матчі.

Засмутила, в першу чергу, важка травма Папа Діакате, яка сталася в товариському матчі на рівному місці. У зв"язку з цим ми повернули Малхаза Асатіані. Юссуф також травмувався на зборах, причому повторно. Щоб закінчити з тими людьми, які зараз у нас в лазареті, скажу ще про травму Ісмаеля Бангура, яка не дозволить йому взяти участь в першому матчі з "Валенсією".

- Як себе почувають Мілош Нінкович і Бетао, які отримали ушкодження в матчі з "Динамо" (Москва)?

- З Бетао, гадаю, все буде гаразд. Нінкович сьогодні проведе тренування, після якого стане все зрозумілим.

- Чи вивчали вже найближчого суперника?

- Так, звичайно, вже вивчали суперника. Оскільки практично місяць знаходилися в Іспанії, то вдалося проглянути достатньо багато ігор за участю "Валенсії" – причому, як наживо, так і завдяки телебаченню. Нами були зроблені певні висновки, які, звичайно, залишаться при нас.

- Матч із "Валенсією", напевно, буде особливо важливим для вас…

- Це дуже важлива гра для нас. Це буде наш перший офіційний матч у сезоні, та ще й перед своїми вболівальниками, які заповнять стадіон в очікуванні позитивного результату. Ми, в свою чергу, маємо виправдати їхні надії.

- "Динамо" гратиме після великої перерви, але "Валенсія" зараз також не в найкращій формі – останні матчі команда проводить не зовсім вдало…

- В даному випадку перевага "Валенсії" – це, перш за все, достатня кількість ігрової практики на найвищому рівні. В "Динамо" ж взагалі не було офіційних матчів за цей період. В той же час, ми більше проглянули наживо суперника, та й першу гру в році маємо провести на високому ентузіазмі.

- Як ви вважаєте, вирішальним у протистоянні все ж таки стане повторний матч?

- Вирішальними будуть обидва матчі.

- А кого ви вважаєте найнебезпечнішим гравцем у складі "Валенсії"?

- Не буду оригінальним у своїй відповіді – у "Валенсії" просто чудова атака, де грають такі футболісти, як Давід Вілья, Давід Сільва, Хоакін, Мата. Загалом, "Валенсія" дуже цікава команда, і ми з нетерпінням очікуємо на матчі з ними.

- Питання до Андрія Несмачного. В матчі з "Динамо" (Москва) ви відіграли на позиції правого захисника. Як часто вам доводилося грати на цій позиції раніше?

- На правому фланзі я грав нечасто. Але, в принципі, для мене немає різниці, де грати. Якщо головний тренер вважає, що треба закрити саме цю позицію, то я діятиму на користь команди. І певних проблем у цьому я не бачу – я не в тому віці, щоб тушуватися й почуватися ніяково.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)





Зараз ви читаєте новину «Юрій Сьомін розповів про переваги і недоліки "Валенсії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі