пʼятниця, 14 серпня 2009 17:53

В Україні та Польщі почали діяти оргкомітети Євро-2012

В Україні та Польщі почали діяти оргкомітети Євро-2012

У столиці України з сьогоднішнього дня почав роботу оргкомітет Еuro-2012, який відповідатиме за організацію турніру відповідно до вимог УЄФА. Як повідомив на сьогоднішній прес-конференції голова оргкомітету Маркіян Лубківський, до цього дня підготовка чемпіонату проходила в одному руслі і головний акцент робився не на організаційних питаннях, а на будівництві і облаштуванні інфраструктури: стадіонів, тренувальних баз, аеропортів, готелів, доріг і тому подібне Тепер цей процес буде роздільний - підготовку всієї необхідної інфраструктури і надалі здійснюватимуть уряд і місцеві органи влади, а організаційною частиною проекту займеться оргкомітет.

- Оргкомітет не будує стадіонів, аеропортів, не прокладає доріг. Ми стежимо за тим, щоб всі об"єкти, передбачені Еuro-2012, відповідали стандартам УЄФА і на них була забезпечена відповідна експлуатаційна діяльність, - сказав Лубківський, відзначивши при цьому, що оргкомітет не розпоряджається засобами і ресурсами, виділеними на підготовку турніру, не проводить ніяких тендерів, а несе відповідальність за готовність об"єктів з погляду їх відповідності вимогам УЄФА.

Подібний оргкомітет створений і в Польщі, де директором турніру призначений Адам Ольковіч. Загальне керівництво цими місцевими структурами здійснює організаційний комітет УЄФА на чолі з директором турніру Мартіном Калленом. Кількість співробітників, які працюватимуть в українському оргкомітеті, цього року складе 28-30 людей, в наступному - 52, в 2011 році - до 96, а на січень 2012 року планується привернути 228 співробітників. Всього ж в оргкомітеті буде близько 550 фахівців з України і Польщі, які будуть розділені на паритетних принципах між двома країнами - приблизно по 230 людей.

Фінансування місцевих оргкомітетів як в Україні, так і в Польщі, здійснюється УЄФА. Ніякі бюджетні кошти на фінансування не передбачені. Лубківський також відзначив, що в рамках підготовки до турніру в Україні реалізується 57 проектів, з яких 40 відносяться до сфери відповідальності УЄФА, і 17 - України. Саме цими проектами і займатиметься місцевий оргкомітет.

У його компетенції знаходяться аеропорти, інформаційне забезпечення, суспільний транспорт, логістика, карти і плани, забезпечення безпеки, розміщення гостей і учасників, організація церемоній, юридичний супровід усередині країни і ряд інших питань. По всіх цих напрямах комітет повинен організувати взаємодію і створити максимально комфортні і безпечні умови як для команд-учасниць, так і для всіх категорій гостей турніру.

Що стосується стану підготовки до Еuro-2012, Лубківський відзначив, що за три роки до чемпіонату Україна увійшла до активної її фази і вже створені базові передумови для своєчасного і якісного завершення всіх необхідних робіт.

За матеріалами Террикон, СЭ

Зараз ви читаєте новину «В Україні та Польщі почали діяти оргкомітети Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі