понеділок, 30 квітня 2012 19:17

В УЄФА не мають наміру позбавляти Україну Євро-2012

В УЄФА не мають наміру позбавляти Україну Євро-2012

Перенесення ігор Євро-2012, проведення яких заплановано в Україні, в іншу країну неможливе, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Це не можна реалізувати за такий короткий час", - заявив директор турніру Євро-2012 УЄФА Мартін Каллен, якого цитує S?ddeutsche Zeitung.

За словами Каллена, якщо в якій-небудь країні стає очевидною неможливість проведення першості, то "існує тільки один вихід - замислитися про перенесення турніру на інший рік".

При цьому він підкреслив, що в УЄФА щодня уважно спостерігають за обстановкою в Україні і поки що не бачать вагомих причин для зміни графіка Євро-2012. "Якщо ситуація в країні стане занадто небезпечною, то чемпіонат не слід проводити. Ми організуємо футбольне свято, і нічого більше", - сказав Каллен.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Канцлер Німеччини Меркель розмірковує над "політичним бойкотом" Євро-2012 в Україні, якщо до початку чемпіонату не буде звільнена Тимошенко.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу також заявив, що не поїде в Україну під час проведення Євро-2012 через ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко. Комісар ЄС з питань юстиції Вівіан Редінг оголосила про те, що не поїде на церемонію відкриття Євро-2012, яка відбудеться 8 червня.

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що інформація німецьких ЗМІ про те, що нібито канцлер ФРН Ангела Меркель думає над "політичним бойкотом" Євро-2012 в Україні в зв'язку з ув'язненням екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко, є неправдивою.

Зараз ви читаєте новину «В УЄФА не мають наміру позбавляти Україну Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі