пʼятниця, 06 лютого 2009 14:48

В Росії зробили мініатюрний Кубок УЄФА

В Росії зробили мініатюрний Кубок УЄФА

У пітерському музеї мікромініатюри "Російської лівші" з"явиться двохміліметрова копія виграного футбольним клубом "Зеніт" Кубка УЄФА. Цей експонат, виконаний з олова, можна буде побачити тільки за допомогою збільшувальних пристроїв, які вмонтовані у виставкові форми, повідомляє РІА Новини.

Всі експонати музею зроблені майстром мікромініатюри Володимиром Аніськіним, який є співробітником лабораторії гіперзвукових течій Інституту теоретичної і прикладної механіки Сибірського відділення РАН.

В даний час Аніськін працює над тим, щоб модель Кубка УЄФА можна було побачити не зверху (як інші експонати), а збоку. Це необхідно у зв"язку з особливістю експоната: якщо на нього дивитися зверху, то видно буде тільки отвір чаші Кубка.

Довідка lenta.ru

"Зеніт" виграв Кубок УЄФА в травні 2008 року. У фінальному матчі російська команда перемогла шотландський "Глазго Рейнджерс" з рахунком 2:0. Перший гол на 72-ій хвилині забив Ігор Дєнісов, а остаточний рахунок встановив Костянтин Зирянов. "Зеніт" виграв європейський кубковий турнір вперше в історії клубу. Гравець національної збірної України Анатолій Тимощук є капітаном пітерського клубу.

Довідка wikipedia

Кубок УЄФА (англ. UEFA Cup) - третій за престижністю (після скасування Кубка Кубків - другий) європейський футбольний турнір. Є наступником Кубка Ярмарків, що проводився з 1955 по 1970 роки.

Зараз ви читаєте новину «В Росії зробили мініатюрний Кубок УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі