четвер, 27 жовтня 2011 14:49

"У маленьких містах люди на стадіонах агресивніші" - футбольний фанат Андрій Кориневський

"У маленьких містах люди на стадіонах агресивніші" - футбольний фанат Андрій Кориневський

Футбольний фанат Андрій Кориневський, "заряджаючий" фанатів футбольного клубу "Динамо", розповів як випадково почав битися на матчах, коли вперше попав на футбол і чому його судять за гасло "Спасибо жителям Донбасса за президента п...а".

"7 серпня 2011-го на стадіоні "Динамо" випадково потрапив у бійку. Побачив, що хтось повиснув на прапорі фанатів "Карпат". Ми почали сміятися, що він карася спіймав, бо прапори на вудках були. А вже тоді побачили, що той із зображенням Романа Шухевича. Дивлюся, а  чоловік зірвати його хоче. Для фаната це все одно, що втратити бойове знамено для солдата - ганьба, приниження. Я кинувся рятувати честь фанатів "Карпат". Вони теж напали на того чоловіка, з нашого сектора почали люди збігатися. Я кричу, щоб усі лишалися на місцях. Краєм ока бачу, як того чоловіка ногами копають", - розповів Кориневський.

Після того, як бійка закінчилась, на вулиці фаната перестрів міліціонер.

"Прибігли охоронці, порозтягували хлопців, зачинщика забрали. Львів'яни кричать: "Комуняку на гілляку", "Бандера і Шухевич - герої". Люди розігрілися, і звідкись із верхніх ярусів скотилося гасло про президента із Донбасу". За кілька днів мене на вулиці перепинили міліціонери. Сказали, що порушили кримінальну справу за хуліганство з нанесенням легких тілесних пошкоджень. І мені світить чотири роки позбавлення волі. Думаю, якби не було політики, то не розкручували б цю справу. У серпні під час бійки на харківському стадіоні один фанат помер. Але про це навіть преса не писала", - зазначив він.

"А три роки тому була потасовка в Охтирці, коли "Динамо" грало з "Нафтовиком".


У маленьких містах люди на стадіонах агресивніші, ніж в Києві чи Донецьку. Кілька хлопців напідпитку показували непристойні жести. Така буча почалася, що довго до тями не могли прийти", - ділиться фанат. 

Про решту бійок Андрія Кориневського читайте в журналі "Країна" № 39 (92) за 16 вересня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"У маленьких містах люди на стадіонах агресивніші" - футбольний фанат Андрій Кориневський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі