вівторок, 04 квітня 2023 14:20

Усик вразив сумою, яку хотів Ф'юрі за мегабій

Усик вразив сумою, яку хотів Ф'юрі за мегабій
Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик розповів, яку суму хотів заробити володар титулу WBC Тайсон Ф'юрі за їхній об'єднавчий поєдинок. Фото: eastnews.ua

Довгоочікуваний поєдинок між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі не відбудеться 29 квітня. Українець вже закрив тренувальний табір, тоді як Ф'юрі навіть не починав готуватися до бою за "абсолют".

Водночас ходило багато розмов про гонорар та умови, які поставив Ф'юрі перед Усиком. "Циганський король" хотів заробити за об'єднавчий поєдинок понад $100 млн, розповів чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF в інтерв'ю YouTube-каналу Володимира Кобелькова.

"Так, він говорив за якісь величезні мільйони, що я король, я коштую дорого і все таке. Я не впевнений, що можу сказати ті суми, які він говорив, але, мені здається, це понад 100 мільйонів. Я ж йому написав, що велич бійця не вимірюється грошима, мільйонами чи десятками мільйонів. Велич бійця – це його поєдинки, це його шлях", – сказав Усик.

Український боксер погодився на розподіл гонорару 70 на 30 на користь Тайсона. Йому хотілося, щоб цей бій побачив світ і його земляки. Але 22 березня менеджер Усика Егіс Клімас повідомив, що команда втратила надію на те, що об'єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті із британцем вдасться організувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WBA назвала наступного ймовірного суперника Усика

"Те, що ти заробив 100 мільйонів, а через рік хтось заробить 200. Про твої мільйони всі забудуть і все, а от коли ти переможеш всіх і в тебе "абсолют", чотири пояси, то про це будуть пам'ятати абсолютно всі. Коли ти будеш шукати, хто абсолютний чемпіон світу, то будь-який пошуковик одразу ж покаже перше місце в хевівейті, а не скільки в цьому поєдинку було зароблено грошей. Він може зателефонувати і сказати якісь речі, які просто неможливо виконати, або: ну давайте боксувати з Усиком, але без Усика, наприклад", – додав Олександр.

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) 11 березня отримала повідомлення від команд Тайсона Ф'юрі та Олександра Усика щодо домовленості про бій.

Поєдинок повинен був відбутися 29 квітня. Представники боксерів попросили додатковий час на оформлення всіх документів. Та згодом британець почав висувати низку нових абсурдних вимог.

Зараз ви читаєте новину «Усик вразив сумою, яку хотів Ф'юрі за мегабій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі