пʼятниця, 31 липня 2020 11:22

Україна боротиметься за право прийняти Олімпійські ігри

Україна боротиметься за право прийняти Олімпійські ігри
Зеленський хоче, щоб Олімпійські ігри 2028 чи 2030 року пройшли в Україні. Фото: pixabay

Україна хоче брати участь у конкурсі на проведення Олімпійських ігор 2028-го чи 2030 року.

Офіс президента разом із Національним олімпійським комітетом працюють над питанням приїзду в Україну голови Міжнародного олімпійського комітету, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, таке доручення ОП дав президент Володимир Зеленський. На думку Єрмака, це було б доброю нагодою показати, як Україна готується до того, щоб стати учасником конкурсу на проведення Олімпійських ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі терміни проведення Олімпіади в Токіо

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт наголосив, що це дало б "значний поштовх для розвитку масового спорту та спорту вищих досягнень, зокрема його зимових видів".

Про наміри боротися за участь України на проведення Олімпіади чути не вперше. Торік президент вже про це заявляв: "Нам потрібен певний план, що ми, скажімо, готові за 3-4 роки все побудувати, і тоді можемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними".

Також 2019-го президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь і Україна могли б подати спільну заявку на проведення Олімпійських ігор.

Через епідемію коронавірусу літні Олімпійські ігри в Токіо перенесли на 2021 рік. Вони можуть відбутися без глядачів, розповів голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах в інтерв'ю телеканалу NHK. За його словами, такий варіант розглядає МОК.

Зараз ви читаєте новину «Україна боротиметься за право прийняти Олімпійські ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі