середа, 13 вересня 2017 18:48

Українські телеглядачі можуть не побачити дві найближчі Олімпіади

Українські телеглядачі можуть не побачити дві найближчі Олімпіади

Трансляція виступів збірної України на зимових Олімпійських іграх в Кореї і літніх в Японії перебуває під загрозою через відсутність ресурсів на придбання прав.

Про це повідомляє телеканал UA: ПЕРШИЙ, який опублікував цю інформацію на офіційному сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 головних героїв Олімпіади – 2016

Загальна сума витрат на придбання прав на трансляцію двох Ігор становить $ 3 млн, з яких $ 600 тис. необхідно заплатити вже до кінця цього року.

Також на забезпечення сигналу, облаштування студії та відправку двох знімальних груп в Корею та Японію замовнику необхідно витратити близько 4,6 млн грн.

На даний момент у Національної громадської телерадіокомпанії цих грошей немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Було важко йти проти сильного вітру" - "бронзові" каноїсти Олімпіади

"Ми вже звернулися до Міністерства фінансів про створення окремої програми на фінансування трансляцій Олімпійських ігор 2018-2020. Зараз чекаємо відповіді від Мінфіну. Однак поки ситуація патова.

У нас немає коштів, і в умовах колосального недофінансування ми не можемо нічого з цим вдіяти. Зараз ситуація повністю залежить від рішення Мінфіну - підтримати цю трансляцію чи ні", - зазначила член правління Національної громадської телерадіокомпанії України Інна Гребенюк.

Раніше повідомлялося, що Україна є єдиною країною, яка не уклала контракт з трансляторами Олімпіади-2018.

Зараз ви читаєте новину «Українські телеглядачі можуть не побачити дві найближчі Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі