середа, 21 грудня 2022 13:07

УЄФА офіційно підтвердила ризик виключення України з організації через факти тиску на УАФ

УЄФА офіційно підтвердила ризик виключення України з організації через факти тиску на УАФ
УЄФА підписала та відправила лист до УАФ з попередженням про можливе виключення з організації. Фото: UA-Футбол
УЄФА дійсно підписала та відправила лист до УАФ з попередженням про можливе виключення з організації. Про це повідомляє Tribuna.com з посиланням на отриману заяву пресслужби УЄФА.

"Ми можемо підтвердити, що УЄФА підписала і відправила цей лист. У нас немає інших коментарів", - повідомили у пресслужбі.

Напередодні цей лист опублікував віцепрезидент УАФ Олег Протасов. У ньому ФІФА та УЄФА вказують на недопустимість впливу третіх сторін і втручання органів влади в діяльність УАФ. Будь-яке порушення цього зобов'язання може призвести до призупинення членства України у ФІФА та УЄФА відповідно до ст. 16 Статуту ФІФА та ст. 9 Статуту УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА може дискваліфікувати лідера УПЛ з єврокубків: подробиці скандалу

Поява цього листа викликана спробами третіх осіб втрутитися в роботу УАФ і провести позачерговий Виконком у незаконний спосіб, з подальшим втручанням у держреєстр.

Вірогідність виключення України з ФІФА та УЄФА раніше прокоментував Олег Блохін. Він сказав, що такий крок міжнародних футбольних органів - логічна реакція на рейдерський принцип зміни влади в Українській асоціації футболу, який планують реалізувати через Мін'юст.

За даними журналіста Костянтина Андріюка, кримінальний та медійний тиск на керівництво УАФ здійснюється з метою змістити з посади президента Асоціації Андрія Павелка та "поставити" на його місце Андрія Шевченка. Андріюк вказував на нібито причетність до цих процесів людей з Офісу президента.

За даними журналіста Ігоря Бурбаса, самого Шевченка в УЄФА теж попередили: якщо він йтиме до влади в УАФ такими методами як незаконні вибори, то двері УЄФА для нього будуть закриті.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА офіційно підтвердила ризик виключення України з організації через факти тиску на УАФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі