неділя, 21 серпня 2011 17:52

У Сократеса стався крововилив у шлунку

У Сократеса стався крововилив у шлунку

Легендарний Сократес, ватажок "селесао" на чемпіонатах світу 1982 і 1986 років, госпіталізований через крововилив, повідомляє "Футбол 24" з посиланням на ap.org.

На щастя, біда трапилася не в мозку футболіста, а в шлунку. Його зумовив високий тиск крові в вені, яка забезпечує зв'язок травної системи з печінкою. Сократес знаходиться в Сан-Паулу, в клініці Альберта Енштейна. Його стан оцінюють як "стабільний", загрози для життя вже немає.

Протягом виступів за збірну Сократес забив 25 м'ячів. Паралельно він боровся проти військового режиму в Бразилії, відстоюючи демократичні цінності.

Будучи професійним футболістом, він отримав диплом лікаря в Університеті Сан-Паулу, а після закінчення спортивної кар'єри - ступінь доктора філософії.

У 1999 році зайняв 63-е місце в списку найвидатніших футболістів XX століття згідно з опитуванням читачів журналу World Soccer. У 2004 році Пеле включив Сократеса в число 125 найкращих живих футболістів.

Зараз ви читаєте новину «У Сократеса стався крововилив у шлунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі