середа, 27 червня 2012 14:35

У Польщі за прапор Радянського Cоюзу звільнили операторів

У Польщі за прапор Радянського Cоюзу звільнили операторів

Оператори, відповідальні за розміщення неправильних прапорів Росії і Англії в програмі "Wiadomosci" на польському TVP, були звільнені з роботи.

Все почалося з того, що 13 червня під час виходу новин о 12 годині на TVP 1 в матеріалі про нічию між Польщею та Росією на груповому етапі Євро-2012, було розміщено прапори Польщі і Радянського Союзу. Розміщена на профілі "Press" на Facebook "іконка" з зображенням викликала шквал коментарів, це питання підняли найвідоміші ЗМІ, опинилося воно і на російських сайтах. У вечірній програмі "Wiadomosci" за помилку вибачився керівник і ведучий програми Пьотр Крашько.

До наступного казусу дійшло в основній програмі 20 червня, коли представляючи чверть фіналістів Євро-2012, "Wiadomosci" розмістили біля Англії прапор Великобританії. Після того, як "іконка" з фотографією в понеділок потрапила на профіль "Press" на Facebook, в редакції "Wiadomosci" вирішили вжити заходів. Вчора в програмі були введені нові процедури контролю. Вони знайшли спосіб, щоб перед трансляцією можна було перевірити графічні зображення, які готує для редакції відповідне агентство APAI. Попередній перегляд графіки для новин мають робити і журналісти, які повинні здавати раніше матеріал, щоб можна було його ретельно перевірити.

З інформації на профілі "Press" виходить, що особи, котрі випустили сюжети з помилковими прапорами, не отримають гонорари за ці програми. Найсуворіше покарання отримали оператори з APAI – їх звільнили.

Gazeta.ua за матеріалами polskieradio.pl

Зараз ви читаєте новину «У Польщі за прапор Радянського Cоюзу звільнили операторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі