пʼятниця, 08 листопада 2013 19:57

У Польщі на стадіонах расизму більше, ніж в Україні - FARE

У Польщі на стадіонах расизму більше, ніж в Україні - FARE
Фото: uainfo.org

У Польщі кількість інцидентів з расизмом на стадіонах більше, ніж в Україні. Про це стало відомо сьогодні на круглому столі, присвяченому проявам ксенофобії в навколофутбольному середовищі, пише ЛІГАБізнесІнформ.

За словами учасників круглого столу, проблема футбольного расизму в Україні з'явилася давно. Але заговорили про неї тільки зараз.

"Це було раніше. Україна - не єдина країна з подібними проявами і не сама напружена в цій області. Є багато країн, в яких проблем більше, в тому числі це сусідні країни", - заявив координатор освітніх програм "FARE" у Східній Європі Павло Клименко.

Згідно моніторингового звіту, в якому представлені расистські інциденти на стадіонах з 2009 по 2011 рік, в Україні за цей період було зафіксовано 62 таких інцидента, в той час як у сусідній Польщі - 130. Крім того, не дуже сприятлива ситуація складається на Балканах.

Експерт з питань ксенофобії і расизму ГО "Без кордонів" Максим Буткевич зазначив, що в Україні ситуація ускладнюється відсутністю експертів, які можуть кваліфікувати ті чи інші дії або плакати уболівальників як расистські.

Нагадаємо, 27 вересня ФІФА після звіту FARE оголосила своє рішення у зв'язку з проявами расизму і нацизму, зафіксованими на "Арена-Львів": збірну України зобов'язали провести без глядачів матч кваліфікації ЧС-2014 проти Польщі і дискваліфікували на п'ять років "Арену-Львів". Незабаром ФФУ в особі президента Анатолія Конькова разом з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом подали апеляцію, завдяки якій ФІФА призупинила своє рішення і матч у Харкові зіграли у присутності вболівальників. Апеляцію української сторони ФІФА розгляне 25 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі на стадіонах расизму більше, ніж в Україні - FARE». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі