субота, 26 січня 2019 14:51

У Джоковича мало шансів проти нинішнього Надаля

У Джоковича мало шансів проти нинішнього Надаля
Новак Джокович (праворуч) та Рафаель Надаль сім років тому зіграли у фіналі відкритого чемпіонату Австралії. Матч тривав 5:53 год. Переміг Джокович. На церемонії нагородження втомлені тенісисти не могли стояти

27 січня буде зіграний фінальний матч чоловічого тенісного турніру на відкритому чемпіонаті Австралії. Зустрінуться два найкращі тенісисти моменту: серб Новак Джокович – перша ракетка світу, протистоятиме другій – іспанцю Рафаелеві Надалю. Поєдинок почнеться о 10:30 за київським часом.

Погляд на нього Всеволода Кевлича – автора нашого сайту.

Я дуже здивуюся, якщо Надаль програє фінал відкритого чемпіонату Австралії. Тут не проблема в тому, що Джокович показує поганий теніс. Просто іспанець перебуває у відмінній формі. Складається враження, що Рафа просто не награвся протягом турніру, зберіг багато енергії та сил. Напротивагу цьому його суперник Джокович на турнірі витратив багато сил. Не можна сказати, що Новак підійде до фіналу втомленим, але складних матчів він мав більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cвітоліна програла переможниці Australian Open

Буде цікаво спостерігати за фінальним матчем. Чи зможе Джокович "пробивати" Надаля ? Захист іспанця виглядає зараз дуже сильно. Водночас Рафа додав динаміці в подачі та грі загалом, активно пресує суперника. Протистояти такому тенісу буде вкрай важко. Навіть для такого досвідченого та титулованого гравця, як Джокович.

Чи зможе Джокович " пробивати" Надаля ? Захист іспанця виглядає зараз дуже сильно. Водночас Рафа додав динаміці в подачі та грі загалом, активно пресує суперника

Шансів у Новака не дуже багато. Якщо вони є, то полягають у тому, щоб вчасно знаходити можливості для атаки. Я думаю, що грати у свою улюблену гру - із вичікуванням - зараз проти Надаля буде безперспективно. Скільки б ти не чекав, але іспанець все одно перечекає, перебігає, переб'є. Рафа має кращі фізичні кондиції, хоча і у Джоковича із цим все в порядку. Можливо, Новаку варто загострювати гру виходами до сітки. Але я такої гри від серба не пригадую.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народ здебільшого йде на Джоковича та Надаля": що відбувається за лаштунками відкритого чемпіонату Франції з тенісу

Ігрова форма Надаля на відкритому чемпіонаті Австралії для багатьох стала несподіванкою. Рафа відносно давно не грав. Зараз у нього велика жага виграти щось серйозне. Рівень майстерності, відповідний досвід, у нього були завжди. Тенісистам такого рівня достатньо провести декілька матчів, щоб знову перебувати в найкращих кондиція. Зараз Надаль виглядає свіжим, не відчуває проблем із здоров'ям, які його турбували протягом минулого сезону. Коли тебе нічого не турбує, коли ти маєш велике бажання – можна розраховувати на перемоги.

Джокович та Надаль зустрічалися 52 рази – так часто ніхто не грав. 27 перемог у серба, 25 має іспанець. Востаннє суперники грали один проти одного 13-14 липня 2018 року. П'ятисетовий поєдинок у півфіналі Вімблдонського турніру розтягнувся на два дні. У вирішальній партії Джокович виграв – 10:8.

Зараз ви читаєте новину «У Джоковича мало шансів проти нинішнього Надаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі