пʼятниця, 30 квітня 2010 09:15

У додатковий час "Атлетико" вирвав у "Ліверпуля" путівку до фіналу Ліги Європи

У додатковий час "Атлетико" вирвав у "Ліверпуля" путівку до фіналу Ліги Європи

"Ми повинні залишатися спокійними та впевненими в тому, що нам вдасться забити", - сказав напередодні повторного півфінального двобою наставник "Ліверпуля" Рафаель Бенітес. Саме через атаку іспанський спеціаліст вирішив будувати шлях у фінал Ліги Європи. Навіть не зважаючи на відсутність травмованого головного снайпера команди Фернандо Торреса, який вибув до кінця сезону, та сумніви щодо участі в матчі нападників Давіда Нгога й Дірка Куйта.

Керманич "Атлетико" Кіке Санчес Флорес через ушкодження недорахувався Маріано Перніа та Пабло Ібаньєса. Натомість після дискваліфікації до основного складу повернувся нападник Серхіо Агуеро.

Тільки-но пролунав стартовий свисток головного арбітра Тер'є Хауге, як "Ліверпуль" кинувся в атаку. І вже на 11-й секунді червоні мали зрівнювати рахунок за сумою двох зустрічей. Дірк Куйт виграв верхову боротьбу в захисника та скинув м'яч на Йосі Бенаюна, котрий пробив у ближній кут. На щастя для мадридців, Давід де Хеа зреагував на цей удар, перевівши його на кутовий.

Невдовзі Альберто Аквілані вирішив перевірити голкіпера "Атлетико" з лінії карного майданчика, однак влучив йому прямо в руки. За хвилину вже гості організували першу пристойну атаку - удар Сімау заблокували захисники. А згодом "смугасті" створили й повноцінний гольовий епізод. Рауль Гарсія наважився пробити здалеку, й Пепе Рейна не без труднощів парирував цей "постріл".

Підопічні Бенітеса відповіли блискавичною комбінацією, але Куйт, завершуючи багатоходівку, з декількох метрів не влучив у ворота. Майже відразу мав шанс забивати Агуеро. Отримавши передачу від Рауля Гарсії, він на лівому куті карного майданчика обіграв Рейну, який вийшов на перехоплення, але з гострого кута не зміг вразити ціль.

І все ж "Ліверпуль" досяг свого. На 44-й хвилині Бенаюн з правого флангу знайшов Аквілані, котрий у дотик поклав м'яча точно в кут. Гол "у роздягальню" суттєво змінив малюнок гри після відпочинку. За рівного загального рахунку обидві команди почали діяти більш акуратно, розуміючи, що одна-єдина помилка може зруйнувати всі надії на вихід у фінал.

Як наслідок, майже зникли гольові моменти, якими суперники вдосталь частували глядачів у першій половині. Звичайно, напруга біля обох воріт виникала постійно, але не більше того. Перший по-справжньому гольовий епізод виник лише за дев'ять хвилин до завершення основного часу. Глен Джонсон пробив під поперечину, однак де Хеа опинився на місці.

Закінчення матчу пройшло за домінування іспанців. Однак мерсісайдці вистояли, а на п'ятій хвилині першого екстра-тайму завдали другого результативного удару. Бенаюн до гольової передачі додав забитий м'яч, скориставшись пасом Лукаса Лейви.

"Атлетико" не знітився й продовжив шукати шляхи до воріт англійців. Постійний тиск приніс гостям дивіденди вже за сім хвилин. Хосе Антоніо Рейєс виграв боротьбу в Джонсона й відпасував на Дієго Форлана (на фото), який буквально розстріляв Рейну з близької відстані. Такий собі мажорний акорд на батьківщині легендарних "Бітлз"

Господарі так і не знайшли сил на гідну відповідь. Мадридці впевнено побудували редути й не дозволили червоним хоча б раз потурбувати де Хеа. Таким чином, за рахунок виїзного голу, до фіналу вийшла команда Кіке Санчеса Флореса, де на неї чекає інший англійський клуб - "Фулхем", що виявився сильнішим за "Гамбург".

Ліга Європи. 1/2 фіналу. Повторний матч

"Ліверпуль" - "Атлетико" 2:1 д.ч. (сум. - 2:2, в.г.)

Голи: 1:0 - Аквілані (44), 2:0 - Бенаюн (95), 2:1 - Форлан (102)

"Ліверпуль": Рейна, Джонсон, Аквілані (Ель-Жар, 90), Аггер, Джеррард, Бенаюн (Пачеко, 114), Кюйт, Бабел, Маскерано (Ф. Дежен, 110), Лукас, Каррагер

"Атлетико": де Хеа, Валера, Антоніо Лопес, Форлан (Камачо, 117), Рауль Гарсія, Агуеро (Сальвіо, 120+1), Пауло Ассунсао (Хурадо, 99), Альваро Домінгес, Рейес, Сімау, Переа

Попередження: Джеррард (43), Аквілані (51), Пауло Ассунсао (52), Валера (67), Каррагер (82), Форлан (103), Альваро Домінгес (104)

За матеріалами УЄФА, Чемпіон

Зараз ви читаєте новину «У додатковий час "Атлетико" вирвав у "Ліверпуля" путівку до фіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі