четвер, 24 грудня 2009 14:54

Тьєррі Анрі не буде покарано за гру рукою

Тьєррі Анрі не буде покарано за гру рукою

Капітан збірної Франції з футболу Тьєррі Анрі уникне покарання за гру рукою в стиковому матчі за вихід на чемпіонат світу 2010 року з Ірландією. Про це пише французьке видання L"Equipe.

За даними видання, дисциплінарний комітет ФІФА на найближчому засіданні закриє справу проти Анрі через відсутність в дисциплінарному кодексі організації пункту, що дозволяє покарати футболіста.

У документі передбачається покарання за гру рукою тільки в тому випадку, якщо мова йде про захист польовим гравцем воріт своєї команди. Футболіст може бути покараний, якщо він навмисно виставив руку, щоб не дозволити м"ячу потрапити у ворота. Видання зазначає, що рішення про дискваліфікацію Анрі суперечитиме юридичним документам ФІФА.

Скандальний епізод стався з Анрі в додатковий час матчу з Ірландією, який відбувся 18 листопада 2009 року. Анрі зупинив м"яч рукою, після чого віддав пас Вільяму Галласу, який забив гол і приніс французам перемогу за сумою двох матчів з рахунком 2:1.

Футбольна асоціація Ірландії (FAI) вимагала переграти матч, а після відмови попросила ФІФА включити Ірландію до числа учасників ЧС-2010 33-ю командою. На це прохання ФІФА також відповіла відмовою. Проте, на початку грудня президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що дисциплінарний комітет проведе розслідування епізоду і може покарати Анрі за його вчинок.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Тьєррі Анрі не буде покарано за гру рукою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі