вівторок, 19 червня 2012 16:30

Тур до України у Швеції продають за 11 тисяч крон

Тур до України у Швеції продають за 11 тисяч крон
"Бідний студент" Ганс купує найдешевше пиво у Європі на київському Хрещатику. Фото: gazeta.ua

"Тут я відчув себе не бідним шведським студентом, а заможним туристом. Певно, половину грошей я привезу додому, - каже швед Ганс Одерей.

Хлопець прилетів у Київ 10 червня. Взяв з собою 17 тисяч крон. Зібрав дві стипендії по 8 тисяч крон, ще тисячу дали батьки. 500 шведських крон перевів у гривні на київському Хрещатику за курсом 1,05 грн за 1 крону. Решта грошей знімає з картки у банкоматі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам треба зіграти так, як це зробили шведи

"Чотири роки тому літав на Євро в Австрію. Батьки пересилали гроші, бо не вистачало на квиток додому. До України купив тур за 11 тисяч шведських крон. Це майже стільки ж у гривнях. Сюди входить переліт, страховка, і тиждень проживання у вашому готелі. Харчуємось там тільки сніданками", - каже Ганс.

"Крона і гривня співвідносяться майже 1:1. Але ціни у вас у кілька разів нижчі. Пиво таке дешеве, що я боюся спитися і поправитися. За 5 днів я від'їв добрячий живіт. 2 євро за півлітра пива — таких цін нема ніде у Європі. Деякі хлопці виходять з фан-зони, купують пиво по 1 євро. Я його не пробував. Не вірю, що таке дешеве може бути смачним".

На пиво швед щодня витрачає 200 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведські фани безкоштовно роздавали квитки та мочилися під деревами

"Сам випиваю 3 літри. Двома пригощаю друзів, або повертаю проспорене. Граємо на пиво, коли робимо ставки на матчі", - каже Ганс.

"Я був шокований, коли взнав, що у вас середня зарплата у столиці 4 тисячі гривень, - каже шведський уболівальник. - У мене місячна стипендія удвічі вища. У нас найменше заробляють таксисти і продавці — близько 20 тисяч крон. Третину забирають на податки. Найвищі зарплати в адвокатів. Мабуть тому я пішов вчитися на адвоката".

Ганс снідає, обідає і вечеряє у "Макдональдсі". Він утричі дешевший, ніж шведський.

Зараз ви читаєте новину «Тур до України у Швеції продають за 11 тисяч крон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі