вівторок, 16 січня 2024 22:53

Тимощук відправляв гуманітарку в ДНР через Захарченка

Тимощук відправляв гуманітарку в ДНР через Захарченка
Ексфутболіст збірної України Анатолій Тимощук відправляв гуманітарну допомогу в ДНР. Фото: УАФ

Ексфутболіст збірної України Анатолій Тимощук відправляв гуманітарну допомогу в ДНР разом із фанатами пітерського "Зеніта".

Допомогу в Донецьк футболіст організовував через колишнього ватажка бойовиків Олександра Захарченка. Про це розповіла екс-дружина Тимощука Надія Навроцька в коментарі NV.

"Мені Віталій Юрченко (колишній прес-секретар Тимощука - Gazeta.ua) розповідав, щоб прикинутись хорошеньким, Тимощук збирав чи купував продукцію, а пізніше відправляв на Донбас. Тимощук сам не їздив, але відправляв людей, а вони робили фото з гуманітарною допомогою, де він підтримує Донбас. Допомогу в Донецьк Тимощук організовував через Олександра Захарченка. Сам мені це написав пізніше і розказав, як це важко було та який він молодець, що знайшов можливість і порішав все. Він, начебто, там (в Росії - Gazeta.ua) "мусив" це робити, бо в Україні фотографувався з воїнами", - сказав Навроцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яке ж ти чмо," - журналіст про дії Тимощука після виграшу чемпіонату Росії

Мова йде про березень 2015 року. Тоді Тимощук разом із збірною України поїхав у київський госпіталь, щоби відвідати українських військових.

Зі слів Навроцької, Тимощук був не у захваті від такої ідеї. Ексфутболіст збірної намагався почути слова, які б підкреслили його небажання їхати до бійців. Проте, не отримавши підтримки таки з'їздив у госпіталь.

Пізніше під час розлучення Тимощук заявив Навроцькій, що вирахує з неї гроші, які були використані на допомогу українським військовим

"Він мені пізніше вже сказав, що з мене вираховує (30 тисяч із 50 тисяч, які встигли використати - Gazeta.ua), бо це тепер мої проблеми. Тобто фактично він не допомагав ніколи українській армії", - заявила жінка.

Анатолій Тимощук працює асистентом головного тренера "Зеніта". Під час війни Росії проти України він ніяк не прокоментував ситуацію та продовжив працювати на території країни-агресорки.

Андрій Ярмоленко розповів, що Тимощук послав його під час розмови про війну.

Російський коментатор Олексій Андронов вважає, що Тимощуку доведеться змінити громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук відправляв гуманітарку в ДНР через Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі