пʼятниця, 16 листопада 2012 12:19

Тенісиста виключили із Зали слави через підозру у згвалтуванні понад 30 спортсменок

Тенісиста виключили із Зали слави через підозру у згвалтуванні понад 30 спортсменок
Хьюітт став першою людиною, якf буkf виключенf з Залb слави. Фото: ap.org

Південноафриканець Боб Хьюітт виключений з Міжнародного тенісного залу слави. Про це повідомляє Agence France-Presse.

15 листопада минулого таємне голосування виконкому Зали слави, на якому було вирішено виключити Хьюїтта. Приводом послужили звинувачення, які висунули проти нього його колишні учениці. Спортсменки звинуватили Хьюїтта в згвалтуванні.

Хьюітт виступав у 1960-1980-і роки. У 1976 році він перейшов на тренерську роботу, але при цьому періодично виходив на корт в якості гравця. На рахунку Хьюїтта дев'ять перемог на турнірах "Великого шолома" в парному розряді, а також шість перемог у міксті. У 1974 році у складі збірної ПАР став переможцем Кубка Девіса. У 1992 році його включили до Зали слави тенісу.

У 2011 році стало відомо про те, що колишні учениці Хьюїтта звинуватили його в сексуальному насильстві. За деякими даними, тренер міг згвалтувати більше 30 дівчат в 1970-1990 роки. Офіційно звинувачення проти 72-річного тренера ще не висунуті.

У травні 2012 року від Залу слави тенісу зажадали виключити Хьюїтта з ряду своїх членів, за підсумками внутрішнього розслідування виконком погодився з такою вимогою. Хьюітт став першою людиною, яка була виключена з Зали слави.

Зараз ви читаєте новину «Тенісиста виключили із Зали слави через підозру у згвалтуванні понад 30 спортсменок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі