субота, 06 червня 2009 17:49

Тенісистки стогнуть, щоб відвернути увагу суперника

Тенісистки стогнуть, щоб відвернути увагу суперника

Скандал щодо криків гравців АТР і WTA-турів розгорається - про свій протест проти дуже гучної поведінки на корті оголосила Мартіна Навратілова.

Отримуючи нагороду імені Філіпа Шатріє, Навратілова заявила: "Роджер Федерер не вимовляє анінайменшого звуку, коли знаходиться на корті - сходіть і послухайте. Крики стали нестерпними, і це виходить за всякі рамки. Час щось з цим робити".

Вигуки тенісисток під час ударів останнім часом стали предметів загального інтересу: відеозапис матчів Шарапової і 16-річною Мішель Ларчер де Брито доводить, що остання кричить куди пронизливіше за екс-першу ракетку світу. Проте і Шарапова кричить так, що може зрівнятися з гудінням невеликого двомісного літака, що заходить на посадку.

Суддя Вімблдону Алан Мілз про цю проблему заговорив ще в 2005 році. 76-річний тенісний експерт вважає, що зараз тенісисток спеціально вчать стогнати при ударі з метою відвернути увагу суперника.

"Мені це зовсім не подобається. Сьогодні тенісисти кричать більше, ніж коли-небудь. Якби мені довелося грати проти гравця, який видавав би подібні звуки, я, напевно, розсміявся б. Я вважаю, що ця проблема повинна бути на порядку денному. Можна, звичайно, штрафувати за подібну поведінку, але набагато практичніше було б просити тренерів звертати на це увагу і працювати зі своїми підопічними щодо усунення стогонів і криків на корті".

За матеріалами Турнір, Tennis.ua

Зараз ви читаєте новину «Тенісистки стогнуть, щоб відвернути увагу суперника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі