пʼятниця, 22 травня 2020 21:00

Тассотті не покине Шевченка

Тассотті не покине  Шевченка
Мауро Тассотті та Андрій Шевченко. Фото: УАФ

Два роки тому тренерський штаб збірної України з футболу залишив Рауль Ріанчо. "Отряд не заметил потери бойца": команда з тих пір тільки прогресувала. А от ця втрата може стати болючою .Мауро Тассотті – людина, яка грала у найсильнішій обороні в історії футболу , і успішно вчить фахово захищатися не найвидатніших у цьому компоненті Олександра Караваєва, Сергія Кривцова, Миколу Матвієнка та Віталія Миколенка. Але відходу Тассотті трапитися не повинно.

Зрозуміло: він – італієць і воліє мешкати вдома, в Мілані. Крім того, нині незрозумілі фінансові можливості української асоціації футболу. "Мілан" не розкошує, але має міцного власника, американську компанію "Елліотт", яка готова платити топ директору Рангніку 6 мільйонів євро на рік.


Якщо успіх збірної України у відборі на Євро буде розвинений безпосередньо у фінальній частині, можливі і "Челсі", і "Реал", і "Барселона"

Але Тассотті зобов'язаний Андрію Шевченку. Він 34 роки віддав клубу, а в 2015-му виявився непотрібним тренерському штабу Сініші Михайловича. Саме головний тренер збірної України знову запропонував профільну роботу легенді "Мілана". І той довів, що не втратив навички: Португалія, чемпіон Європи з Криштіану Роналду забила нам тільки одного разу за два матчі. І то – з сумнівного пенальті .

Врешті, "Мілан" не кличе Тассотті на посаду головного тренера, якої він завжди хотів, але пропозиції на підвищення багаторічний асистент не дочекався.
І він знає, що прихід Рангніка усуває з клубу легенд . Вони не потрібні німцеві для роботи. Тільки для замирення з уболівальниками і виконання представницьких функцій.

Тассотті – уже член команди Андрія Шевченка. Обоє хочуть знову до "Мілана". Але зараз обставини складаються проти цього . Не біда: якщо успіх збірної України у відборі на Євро буде розвинений безпосередньо у фінальній частині, можливі і "Челсі", і "Реал", і "Барселона" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З часом він очолить "Реал", "Барселону" або "Челсі": німецький тренер високо оцінив Шевченка


До тренерського штабу Андрія Шевченка, крім Тассотті, входять італійський аналітик Андреа Малдера, Олександр Шовковський та іспанський тренер воротар Педро Харо.

Зараз ви читаєте новину «Тассотті не покине Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі