вівторок, 19 травня 2020 21:00

Шевченко хоче до "Мілана", але клуб стає далеким від нього

Шевченко хоче до "Мілана", але клуб стає далеким від нього
Андрій Шевченко з літа 2016 року очолює збірну України. Фото: Reuters

Під час карантину головний тренер футбольної збірної України Андрій Шевченко залюбки спілкується з журналістами. Природньо, що італійці його запитують про можливість у майбутньому очолити "Мілан". Другий бомбардир у історії клубу не приховує, що прагне цього. І все йшло до того, що це станеться найближчого літа. Але потім ситуація різко змінилася. І ми можемо розраховувати на те, що Андрій Миколайович залишиться у збірній до закінчення фінальної частини Кубку світу-2022 . А хто буде тренером "Мілана"?

Вирішуватиме німецький фахівець Ральф Рангнік. Йому 61 рік, він – "хрещений батько" нинішнього "Лейпцига" - команди, яка пробилася до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, подолавши "Тоттенхем" Жозе Моуріньйо і має певні, хоча, швидше, теоретичні, шанси на чемпіонство у Німеччині. Рангнік уже практично залишив нинішній клуб і зосередився на майбутній роботі в "Мілані". Під час матчів чемпіонату Німеччини він був помічений на трибунах, де видивлявся гравців для італійської команди.

Часи, коли "Мілан" очолювала колишня легенда, минули. Принципами серцевої прив'язаності послуговувалися колишні власники та директори – Сільвіо Берлусконі, Паоло Мальдіні, Звонімір Бобан. Рангнік – людина холодного розрахунку

Якщо Рангнік захоче – тренуватиме сам. Але, вочевидь, він воліє посісти ту ж саму посаду, що і у "Лейпцигу" - директора клубу з великими повноваженнями, а на лаву посадити Юліана Нагельсманна, нинішнього тренера "Лейпцига". Зробити це буде важко через чинний контракт останнього із заможним німецьким клубом. Якщо ні – можна залишити нинішнього керманича Стефано Піолі, подивитися в бік маститих Лучано Спаллетті чи Максиміліано Аллегрі або молодших - Роберто Де Дзербі чи Еугеніо Ді Франческо.


Шевченка не може бути в списку Рангніка апріорі. Часи, коли "Мілан" очолювала колишня легенда, минули. Принципами серцевої прив'язаності послуговувалися колишні власники та директори – Сільвіо Берлусконі, Паоло Мальдіні, Звонімір Бобан. Рангнік – людина холодного розрахунку. Клубом володіє американська компанія "Елліотт". Хоче підвищити його капіталізацію, побудувати стадіон і продати за мільярд євро. Стадіон – справа віддаленого майбутнього. Покращити результати треба прямо з наступного сезону. Перше – потрапити до Ліги чемпіонів 2022/23. Рангнік не може ризикувати і призначати тренера без жодного досвіду роботи в клубному футболі. У збірній Шевченко мав право на помилку і залишився після першої невдачі.

"Елліотт" такого права не дасть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів, коли збірна України планує поновити матчі

Чемпіонат Італії з футболу був перерваний 10 березня. Змагання поновляться не раніше 20 червня.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко хоче до "Мілана", але клуб стає далеким від нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі