четвер, 10 січня 2019 18:12

Стартував четвертий етап Кубка світу з біатлону - українка потрапила в топ-6

Стартував четвертий етап Кубка світу з біатлону - українка потрапила в топ-6
Віта Семеренко потрапила до квіткової церемонії спринтерської гонки в Обергофі

В німецькому місті Обергоф стартував четвертий етап Кубка світу з батлону. Відкрила 2019 змагальний рік жіноча спринтерська гонка.

"Віта Семеренко, стартувавши у другій групі, ідеально відпрацювала обидва вогневі рубежі, і на трасі була кращою серед наших дівчат. І хоча по ходу останнього кола українка поступилася двом суперницям, своє заслужене місце в квітковій церемонії вона зберегла! Шоста позиція на фініші - кращий результат сезону для Віти!

Кубкові очки заробила також Анастасія Меркушина - друга з наших біатлоністок, хто зуміла пройти в нуль обидві стрільби. Але на дистанції Настя була менш вражаючою, і в підсумковому протоколі розташувалася на 35-й позиції.

Решту наших дівчат, на жаль, підвела стрільба. Три промахи Валі Семеренко та Юлії Журавок і два кола штрафу у Юлії Джими залишили всіх трьох дівчат за межами гонки переслідування.

А тріумфатором спринту стала італійка! Але не привчені до подіумах Доротея Вірер, а Ліза Віттоцці! Другий номер Апеннінський команди вже не раз в цьому сезоні підбиралася до найвищої сходинки п'єдесталу пошани, але до сих пір встати вище всіх Лізі не вдавалося. І ось, нарешті, перша перемога в кар'єрі! Ідеальна стрільба і третій (!) Хід по дистанції в гонці дозволили Віттоцці на п'ять секунд випередити срібного призера - фарнцуженку Анаіс Шевальє", - повідомляє biathlon.com.ua.

Спринт. Жінки

1. Ліза Віттоцці (0 + 0) 22: 34,6
2. Анаіс Шевальє (0 + 0) +5,3
3. Ханна Еберг (0 + 0) +15,0
...
6. Віта Семеренко (0 + 0) +29,1
35. Анастасія Меркушина (0 + 0) +1:28,3
65. Валя Семеренко (1 + 2) +2:26,0
68. Юлія Джима (0 + 2) +2:28,4
86. Юлія Журавок (2 + 1) +3:00,3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український біатлоніст зізнався, як його намагалися підкупити

Завтра о 15:30 в Обергофі відбудеться чоловіча спринтерська гонка.

Зараз ви читаєте новину «Стартував четвертий етап Кубка світу з біатлону - українка потрапила в топ-6». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі