вівторок, 23 березня 2021 21:00

Що турбує Шевченка напередодні матчу проти Франції

Що турбує Шевченка напередодні матчу проти Франції
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: УНІАН

24 березня збірна України стартує у відборі до Кубка світу-2022. Суперником команди Андрія Шевченка у 1-му турі буде чинний переможець турніру збірна Франції. Крім того, національна команда у березневому "вікні" зіграє в Києві проти Фінляндії та Казахстану.

Поразка від Франції не стане для збірної України трагедією. Головний завданням для "синьо-жовтих" буде не опуститися нижче 2-го місця та мати шанси поборотися за перемогу протягом турніру.

Кадрові втрати та стан базової команди збірної "Шахтаря" навряд чи дозволяють Андрію Шевченку сподіватися на позитивний результат на "Стад де Франс". Скоріше, варто "зліпити" в одне ціле наявних гравців, щоб не повторити долю товариського матчу проти Франції.

Проблем у Шевченка вистачає. Потрібно визначитися з основним воротарем. Андрій Пятов втратив місце у складі "Шахтаря". Анатолій Трубін ще не грав за національну команду, а гру динамівського воротаря Георгія Бущана важко назвати надійною. Пятов – капітан команди та має досвід, який дозволить йому впевнено зіграти проти Франції, але потрібно думати про Євро-2020/21. Навряд, чи щось для досвідченого воротаря зміниться у клубі, а на турнірі має грати на 100% готовий воротар. Тут більше шансів у Бущана, який вже відчував на собі рівень збірної у матчах Ліги націй.

Найбільша проблема – опорний півзахисник. Без Тараса Степаненка оборона провисає

В центрі оборони потрібно обрати оптимальний варіант захисників. Сергій Кривцов програє конкуренцію за місце у складі "Шахтар" бразильцю Вітао. Досвідчений захисник виглядає вже не так впевнено. Напротивагу цьому в "Динамо" заграли відразу 3 молодих захисники – Олександр Сирота, Денис Попов та Ілля Забарний. Напевно, що найбільше шансів в останніх 2-х, враховуючи, що потрібно протидіяти силовому Олів'є Жиру.

Найбільша проблема – опорний півзахисник. Приклад "Шахтаря" показує, що без Тараса Степаненка оборона провисає. Альтернативи Сергію Сидорчуку на цій позиції немає. Капітан "Динамо" доволі непогано себе показав у осінніх матчах Ліги націй. Щоправда, тоді у нього партерами були не Руслан Малиновський та Олександр Зінченко. Зіграності між ними точно немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Франції збірна України може зіграти в економрежимі

Від флангів півзахисту в Шевченка теж буде боліти голова – Віктор Циганков не поїхав до збірної через травму. Андрій Ярмоленко тільки відновився від травми коліна. Навряд чи він готовий грати повний матч. Євген Коноплянка та Марлос – не ті гравці, які працюватимуть на оборону. А без цього розраховувати на успіх у матчі проти команд рівня Франції буде непросто. Напевно, що свій шанс отримає Олександр Зубков, який здатен виконувати багато чорнової роботи. Можна було б спробувати відтягнути на фланг Романа Яремчука, який має досвід гри у півзахисті. Але в атаці залишається дебютант Артем Довбик та Жуніор Мораес, який зараз явно не у формі.

Збірна Франції – команда, яку потрібно стримувати

Збірна Франції – команда, яку потрібно стримувати. Антуан Грізманн, Кіліан Мбаппе, Поль Погба, Жиру – вимагають щільної опіки протягом всього матчу. В такій ситуації доцільною могла стати гра в 3 центральні захисники. Свого час Луїш Каштру так зміг відстояти потрібну нічию у матчі Ліги чемпіонів проти "Інтера". Для "Ман Сіті", "Аталанти", "Генка", "Шахтаря" - гра в три центральні захисники не є новою. Тільки от разом наявні гравці в таку гру не грали. Проблема в тому, що не має часу щось змінювати. Збірна зібралася у понеділок, а у середу вже має провести гостьовий матч. Часу вистачить тільки на переліт, одне тренування у Києві та одне у Парижі. Теоретичну підготовку провести можна, а практичну – ні. Зайві ризики можуть призвести до рахунку, який був у товариському матчі восени минулого року.

Тому не варто чекати від збірної України великих експериментів. Вона буде грати у свою звичну гру, як це було проти Німеччини, Іспанії у Лізі націй, виходячи із наявних кадрових можливостей.

Спрогнозуємо стартовий склад: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Сидорчук, Зінченко, Малиновський – Зубков, Яремчук, Марлос.

Матч Франція – Україна состоится 24 березня в Парижі. Початок - о 21:45.
28 та 31 березня збірна України у Києві прийматиме Фінляндію та Казахстан. Обидва матчі пройдуть на НСК "Олімпійський". Початок о 21:45.
Пряму путівку на Кубок світу-2022 отримає тільки переможець групи. Команда, яка займе 2-ге місце буде грати стикові матчі за право поїхати у Катар, де пройде фінальна частина.

Зараз ви читаєте новину «Що турбує Шевченка напередодні матчу проти Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі