середа, 17 листопада 2021 12:45

Що треба знати про подальший шлях збірної України на Кубок світу

Що треба знати про подальший шлях збірної України на Кубок світу
Україні треба здолати ще двох суперників. Фото: Reuters

У вівторок, 16 листопада, визначили всіх учасників стикових матчів європейського відбору Кубка-2022. Відразу про головне: першим суперником збірної України буде якась із цих команд: Португалія, Шотландія, Італія, Швеція, Вельс. А якщо українці виграють у півфіналі, кількість потенційних опонентів збільшиться ще на п'ять команд. Ось вони: Туреччина, Польща, Північна Македонія, Австрія, Чехія. Ще в стикові матчі пробилася Росія, але з нею Україну під час жеребкування розведуть.

Тепер розберімося докладніше. Спочатку нагадаємо про формат стиків.

У стикові матчі вийшли 12 команд. З них 10 - це збірні, які стали другим у своїх відбіркових групах. Ще дві - з Ліги націй. Усі вони поборються за три путівки на КС-2022.

26 листопада о 18:00 за київським часом у Цюріху відбудеться жеребкування. 12 команд розіб'ють на шість півфінальних пар. Переможці півфіналів у трьох фінальних матчах розіграють три путівки на Кубок світу.

Жеребкування відбуватиметься з урахуванням посіву. Шість найкращих команд із тих, що посіли другі місця у відбіркових групах, стали сіяними, решта чотири (плюс дві з Ліги націй) - несіяними. Україна буде несіяною.

Кожна команда під час жеребкування дізнається не лише про суперника з півфіналу, а й про потенційних опонентів у фіналі. Тобто сформують три мінітурніри з двох півфіналів і фіналу.

Півфінали відбудуться 24 березня 2022 року на полях сіяних збірних. Фінали - 29 березня. Господарів трьох вирішальних матчів визначить додаткове жеребкування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будь-кого обіграємо в плейоф - Петраков

Напередодні збірна України обіграла команду Боснії в Зениці з рахунком 2:0. Голи забили Зінченко й Довбик. Збірна України не програла жодного матчу у відборі на Євро-2020 і на Кубок світу-2022.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про подальший шлях збірної України на Кубок світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі