середа, 17 листопада 2021 11:58

Українська преса стримано відреагувала на перемогу в Боснії

Українська преса стримано відреагувала на перемогу в Боснії
Сидорчук допоміг освіжити гру. Фото: Reuters

Українська преса стримано відреагувала на вчорашню перемогу нашої збірної в матчі з командою Боснії та Герцеговини з рахунком 2:0. Футбольні оглядачі впевнені, що головне випробування в нашої збірної попереду.

"Переоцінювати цю перемогу й подавати її як щось героїчне немає сенсу - це шлях до невдачі у весняних іграх. У них Петраков обіцяє обіграти будь-кого, але проблема в тому, що обіграти треба буде не одного, а двох суперників", - пише "Трибуна".

"І пара забійних варіантів у вигляді Португалії з Італією, з якими треба буде додавати в грі, і команди номінально скромніші, як-от Польща й Австрія, з якими можна зіграти на другому етапі - з ними треба буде додавати. Тішить, що додавати є куди - тут обнадіює навіть не результат із Боснією, а гра з Болгарією.

Тому що на дистанції рано чи пізно збігатимуться якість гри й результат. Прогноз Петракова після нічиєї з болгарами, що з боснійцями зіграємо на тому ж рівні, не справдився. Грали гірше, а результат кращий. Головне, щоб навесні результат лишився, а гра відбулася. Це начебто очевидні речі, але їх, напевно, промовив після матчу й сам Петраков.

А поки - час стримано відсвяткувати й чекати на жеребкування. Зробили, що мали. І тепер хай буде, що буде".

Прогноз Петракова після нічиєї з болгарами, що з боснійцями зіграємо на тому ж рівні, не справдився

"Загалом найвища справедливість є. З боснійцями й Україна, і Фінляндія зіграли однаково: нічию вдома, перемога з різницею у два голи на виїзді. Фіни двічі "злетіли" французам по 0:2, українці двічі зіграли з чинними чемпіонами світу внічию. В очних зустрічах зі збірною Фінляндії українці були сильнішими - домашня нічия та виїзна перемога. І лише з Казахстаном фіни зіграли краще - дві перемоги проти двох безглуздих українських нічиїх. І тому є думка, що в плейоф заслужено вийшла та збірна, яка з лідером групи й основними конкурентами зіграла краще, - розмірковує Павло Булах із footboom.com."

"Динамо Київ юа" цитує колишнього гравця "Шахтаря" Олександра Сопка:

"Навіть у знекровленому стані збірна Боснії та Герцеговини доволі кваліфікована команда. І ті гравці, які вийшли - вони навпаки були більше мотивовані, ніж зірки, які відбували номер у попередній зустрічі. У них була жадоба до гри, до боротьби, до реалізації своїх шансів. І до цього завжди треба бути готовим, адже такі гравці небезпечні.

А вирішальним стало, на мій погляд, те, що збірна України зуміла змінити схему й правильно розпорядитися тією територіальною перевагою, яку дали боснійці. Вони грали другим номером від оборони, бетонували всі підступи, грали агресивно. Але наша команда змогла витримати план на гру, розхитати оборону суперника. І той відрізок, у який забили перший гол, показав, що в нас є футболісти, які можуть віддати гострий пас, обіграти віч-на-віч, зробити різницю на полі. Мені йдеться Малиновського, Зінченка й Циганкова. Вони зуміли своїми індивідуальними діями створити кілька моментів, один із яких став вирішальним.

Якби Петраков випустив раніше Довбика, ми б швидше закрили гру, ще й із переконливішим рахунком

Щодо Яремчука, мені здається, що в нього якщо не криза, пов'язана з переходом і адаптацією в новому клубі, то якесь спадання - не завжди грає, неповні матчі. Тут має бути фрагментарна втрата форми. Я думав, що вже на початку другого тайму вийде Довбик. Він зараз у комфортному стані, оскільки є лідером "Дніпра-1" за грою і за забитими голами, у нього все виходить. Можливо, тут Петракову забракло досвіду роботи з цією командою. Якби він випустив раніше Довбика, ми б, можливо, швидше закрили гру, ще й із переконливішим рахунком".

Ми самі породили із Боснії монстра, - пише "Футбол-24". - Займалися цим майже годину. Грали так, ніби протистояли щонайменше Італії. Щастило, що Петраков угадав зі ставкою на Бущана, а не Пятова. Ну і рівень боснійців, які легко розбивали наш хаотичний пресинг, а потім самі на рівному місці віддавали нам м'яч. Важко було зрозуміти, що це матч за життя, коли ціла група нашої атаки повільним кроком поверталася на свою половину, ніби після гучної вечірки. У центрі поля гуляв вітер, але господарі й самі не надто поспішали - чи то поле заважало знову, чи то рівень майстерності такий.

Для України нарешті все склалося ідеально. Фіни банально не могли стрибнути вище голови й перемогти Францію навіть у рідних стінах. Боснійці, хай скільки б не билися за честь країни, утратили всі шанси, а відповідно не ризикували здоров'ям Джеко. Крім цього, коли ще вигравати свій другий матч відбору, як не на полі команди, яка не перемогла вдома навіть Казахстан. "Дракони" пропускали на своєму полі в середньому по два голи. Ми цю норму виконали. Перехвалювати було б доцільно, якби ми виграли групу чи стикові поєдинки. Поки констатуємо: люди непогано виконали роботу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будь-кого обіграємо в плейоф - Петраков

26 листопада відбудеться жеребкування, яке визначить шість півфінальних пар. Півфінали й фінали складатимуться з одного матчу. Півфінали відбудуться на полях сіяних команд, господарів фіналів визначить додаткове жеребкування. Ігри стикового турніру Кубка світу в Європі відбудуться навесні 2022 року: півфінали - 24 і 25 березня, фінали - 28 і 29 березня.

Зараз ви читаєте новину «Українська преса стримано відреагувала на перемогу в Боснії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі