четвер, 09 липня 2009 09:24

Сімчук повернувся з КХЛ в "Сокіл"

Сімчук повернувся з КХЛ в "Сокіл"

Голкіпер національної збірної України 35-річний Костянтин Сімчук (на фото) повертається в "Сокіл", за який він не виступав 12 років (один матч в чемпіонаті СЄХЛ 2000 року не в рахунок).

Найкращий голкіпер України сезону-2004/05 попередній сезон провів у КХЛ за "Сибір", проте не мав в Новосибірську належної ігрової практики, після чого вирішив продовжити кар"єру на батьківщині.

Досвідчений Сімчук, який відіграв в елітній лізі Росії вісім (!) останніх сезонів, поки не підписав контракт з "Соколом", але зробить це відразу, як тільки столична команда приступить до льодових тренувань.

Нагадаємо, що перше заняття на льоду підопічні Олександра Сеуканда проведуть 16 липня (вівторок) у броварському "Терміналі" (з 10.00 до 12.15).

У сезоні-2008/09 рр. Сімчук опинився в тіні канадського голкіпера Томаса Лоусона, який зайняв пост номер один в новосибірській команді. Місце в "старті" для нашого Сімчука знайшлося лише 10 разів за сезон, а ще тричі Костя виходив на заміну. У результаті в першому чемпіонаті КХЛ українець відіграв всього 13 матчів, пропустивши в них 35 шайб (в середньому 3.80 за гру).

Так вже вийшло, що повернення в "Сокіл" Сімчука провело у воротарській лінії киян "автоматичну" рокіровку.

Вслід за голкіпером Вадимом Селіверстовим, від послуг якого столичний клуб відмовився, поза командою залишився і інший вартовий воріт "біло-синіх" Олександр Федоров. Тренерський штаб чемпіонів України ухвалив рішення зробити ставку у відкритому чемпіонаті Білорусії на воротарський тандем: Карпенко - Сімчук, у якого паралельно набиратиметься досвіду 18-річний дублер Михайло Балабан.

"Це не стало для мене несподіванкою. Ще за 10 днів до виходу з відпустки дізнався про вірогідне повернення до Києва Костянтина Сімчука. Тоді і зрозумів, що навряд чи залишуся в команді, якщо приїде воротар з КХЛ. Так і трапилося.

Шкода, що пошуком нового клубу доведеться займатися у розпал підготовки - більшість команд вже на зборах. Окремі слова подяки за підтримку передам нашим уболівальникам, але прощатися не буду - розраховую незабаром знову повернутися в рідний клуб" - заявив офіційному сайту "Сокола" 31-річний Олександр Федоров.

ХК "Сокіл"

Зараз ви читаєте новину «Сімчук повернувся з КХЛ в "Сокіл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі