пʼятниця, 11 травня 2018 13:14

"Шахтар" отримав бракований Кубок України

Кубок України, який "Шахтар" завоював у матчі з "Динамо" (2:0), виявився поламаним.

"Постраждалою" вкотре виявилась богиня перемоги Ніка, точніше лавровий вінок, який срібна позолочена фігурка тримає в руках.

Листя рослини, що символізує перемогу, спочатку обрамляло емблему Федерації футболу України. Однак в Дніпрі з долоні Ніки стирчав всього один "ріжок" лавра, викликаючи асоціації то з кинджалом, то з серпом, то з бананом.

Під час минулорічної церемонії вручення призу, після перемоги "Шахтаря" над "Динамо" в Харкові, вінок був ще повним. Правда, без лого ФФУ, яке за рік встигло зникнути. Останній раз в його первозданному вигляді трофей спостерігали у день фіналу Кубка Україна-2015/16. Вручався він знову-таки гірникам, який обіграв "Зорю". Причому то вже був відремонтований приз: після семи років "неповноцінності", влітку 2015 го, всі деталі повернулися на місце. А сам трофей - у вітрину київського "Динамо".

Після того, як столичний клуб передав його в ФФУ, за три сезони володіння трофеєм донецького колективу "самопочуття" кубка, як бачимо, все гірше і гірше, інформує footclub.com.ua.

 
 
 

Ювеліри розмістили Ніку на бронзовому позолоченому футбольному м'ячі. Фігурна тринога, прикрашена срібними з позолотою ампірними елементами, зверху розширюється, за допомогою кільця охоплюючи м'яч по периметру. На кільці закріплені 27 медальйонів, на яких гравіруються назви клубів-володарів трофею і дати проведення фіналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" обігнав "Динамо" за кількістю перемог у Кубку України

Нинішній Кубок України вручається лауреатам з 2001 року. Трофей розроблений і виготовлений майстрами Геральдичної палати спільно з ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" отримав бракований Кубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі