четвер, 23 червня 2011 10:49

Роберто Карлос знову зазнав бананової атаки

Роберто Карлос знову зазнав бананової атаки

В матчі 15-го туру чемпіонату Росії між самарським клубом "Крилья Совєтов" та махачкалінським "Анжі", який завершився перемогою гостей з рахунком 0:3, стався неприємний епізод з легіонером "Анжі" Роберто Карлосом.

Під завісу матчу на 90-й хвилині гри в бразильського футболіста з трибуни полетів банан, який впав поряд з Карлосом. Футболіста це дуже образило, і він у розпачі достроково пішов з поля. Бразилець повернувся до трибуни, звідки кинули банан і засмучено показав глядачам, що це вже вдруге.

"Абсолютна більшість людей у ??Росії тепло, доброзичливо ставляться до футболістів, у тому числі до іноземців. Але, на жаль, є й такі виродки", - заявив ображений Карлос.

Вперше легендарного футболіста аналогічним способом образили фанати "Зеніта". У матчі 2-го туру російської Прем'єр-ліги перед початком гри один з фанатів простягнув Карлосу банан. За це "Зеніт" був оштрафований на 300 тисяч рублів. Стверджувалося, що вболівальника-расиста вдалося впізнати по відеозапису, але ні про яке покарання для нього не повідомлялося.

Футболіста дуже обурила така поведінка фаната і він сподівається, що винного буде покарано.

"Я обурений огидною поведінкою фаната, який своєю витівкою насправді образив не тільки мене, але і всіх футболістів, які перебували на полі. Та що гравців - весь російський футбол. Сподіваюся, російська федерація, УЄФА та ФІФА дадуть адекватну оцінку цьому огидному інциденту. Такі речі в цивілізованих країнах не терплять", - сказав капітан "Анжі".

У свою чергу, головний тренер "Анжі" Гаджи Гаджиєв заявив, що цей банан зіпсував все враження від перемоги.

"Цього покидька треба знайти, і як прийнято в Англії, довічно заборонити відвідувати футбольні матчі", - заявив Гаджиєв.

Товариші по клубу та вболівальники активно підтримували бразильця. Після гри футболісти повели Карлоса до фанів "Анжі", які почали скандувати його ім'я та аплодувати. Навіть багато хто з вболівальників "Крильєв" потім підійшли до Роберто, просили автограф і аплодували йому.

На інцидент в Самарі вже відреагував президент Російського футбольного союзу Сергій Фурсенко. Він повідомив, що за це союз буде дуже жорстоко карати.

"Карлос – великий футболіст, який приїхав до Росії, щоб піднімати рівень чемпіонату і інтерес до гри. Він був абсолютно безсовісним чином ображений". Покарання буде максимально жорстким. Причому постараємося знайти і людину, яка це влаштувала. Знайдемо і скажемо громадськості і його прізвище, і те, чим він займається", - сказав Фурсенко.

За підсумками матчу в Самарі "Анжі" набрав 26 очок і вийшов на четверте місце в російській Прем'єр-лізі. "Крилья" ж залишилися передостанніми.

Зараз ви читаєте новину «Роберто Карлос знову зазнав бананової атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі