вівторок, 06 квітня 2010 18:21

РФПЛ присвоїла Алієву російське громадянство

РФПЛ присвоїла Алієву російське громадянство

Російська футбольна прем"єр-ліга (РФПЛ) присвоїла російське громадянство півзахисникові збірної України та московського Локомотива Олександру Алієву.

На сайті РФПЛ напроти прізвища гравця в графі країна видніє російський триколор, хоча на сайті "Локомотива" Алієв числиться з прапором України.

Помилка не заслуговувала б такої пильної уваги, якби сам Алієв не заявляв про бажання взяти російське громадянство. При цьому футболіст мав намір продовжувати виступати за збірну України і ніколи від неї не відмовлятися.

"Я ніколи не відречуся від України, все моє життя пов"язане з Україною, у мене тут дім і родина, і я гравець національної збірної. Але в Локомотиві мені сказали, що зручніше буде зробити російський паспорт, тим більше, що я народився в Хабаровську. Але для мене це можливо тільки за умови, що я збережу своє місце в збірній, адже через два роки Чемпіонат Європи - і перед нами стоїть завдання виграти домашній турнір".

Коли ж Алієву пояснили, що в Україні подвійне громадянство заборонене і в разі прийняття будь-якого іншого громадянства він автоматично втрачає право виступати за українську збірну, він заявив: "Якщо це так, якщо мені не можна мати ще й російський паспорт, то тоді я від цього відмовлюся . Я не можу ставити під загрозу своє майбутнє у збірній".

Раніше повідомлялося, що півзахисник збірної України та московського Локомотива Олександр Алієв вийшов у лідери в гонці бомбардирів Чемпіонату Росії.

За матеріалами Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «РФПЛ присвоїла Алієву російське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі