середа, 12 серпня 2009 17:03

Renault знайшло заміну Нельсону Піке

Renault знайшло заміну Нельсону Піке

Один з лідерів молодіжної першості "Gp 2 Series" Роман Гросжан замінить в команді "Формули-1" Renault Нельсона Піке-молодшого.

Контракт з Піке був розірваний керівництвом французької стайні на початку поточного місяця через незадовільні результати, що демонструвалися пілотом протягом чемпіонату. Гросжан займе місце Піке на час проведення Гран-прі Європи, проте участь команди Renault на наступному етапі "Формули-1" у Валенсії поки знаходиться під питанням.

Як повідомлялося раніше, пілоти французької стайні були дискваліфіковані на цю гонку суддями угорського етапу через помилку одного з механіків, який під час піт-стопа Фернандо Алонсо погано закріпив гайку правого переднього колеса. В результаті в одному з поворотів колесо відвалилося і відлетіло у відбійник.

В даний час команда Renault оскаржує заборону на участь у наступному етапі "Формули-1" в апеляційному суді FIA.

Роман Гросжан є чемпіоном швейцарської "Формули-Рено" 2003 і 2005 року. У 2006 році він дебютував в європейській "Формулі-3", ставши незабаром чемпіоном серії у складі команди ASM Formule 3. У 2008 році він почав виступати в "GP 2 Asia", в якій також став чемпіоном, вигравши чотири гонки з десяти. Після цього Гросжан почав виступи в основному чемпіонаті "GP2".

Турнір

Зараз ви читаєте новину «Renault знайшло заміну Нельсону Піке». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі