субота, 14 лютого 2009 12:32

Рекорд Бубки можуть побити в Донецьку

Рекорд Бубки можуть побити в Донецьку

Олімпійський чемпіон Пекіна, австралійський стрибун з жердиною Стів Хукер зробив чергову спробу побити світовий рекорд, що належить українцеві Сергію Бубці (6,15 м).

На легкоатлетичному турнірі в Парижі Хукер, перемігши з результатом 6 метрів, попросив поставити планку на висоті 6,16 м. Проте три спроби австралійця до успіху не привели, причому перші дві він навіть не зміг докинути себе до планки, пише livesport.ru.

Проте Хукер, який зробив ряд спроб побити світовий рекорд, заявив, що не збирається здаватися і спробує в черговий раз підкорити 6,16 на легкоатлетичному турнірі "Зірки жердини" в Донецьку, який відбудеться 15 лютого.

Після невдачі в Парижі, Хукер зізнався, що переїзд з Америки, де він проводив свої перші старти, до Європи, дався йому не так-то легко.

"Я був не дуже свіжий, тому мені не вистачило сил встановити світовий рекорд у Франції, - цитує його слова AFP. - Але нічого на цьому світі не вічно. Я зроблю ще спробу, і найближча буде на турнірі в Донецьку", - додав австралієць.

В Донецьк з"їхалися найсильніші стрибуни світу

14 лютого 2009 року в Палаці Спорту "Дружба" (м. Донецьк, Україна) відбудеться ювілейний XX Міжнародний легкоатлетичний турнір "Зірки жердини".


Як повідомляють організатори, в ювілейному турнірі візьмуть участь найсильніші стрибуни світу, в числі яких практично всі чемпіони і призери Олімпійських ігор в Сіднеї, Афінах і Пекіні. Серед основних претендентів на перемогу:

- Стівен Хукер, Євген Лук"яненко, Денис Юрченко, Максим Мазурік, Дерек Майлз;

- Олена Ісинбаєва, Моніка Пірек, Ганна Роговська, Тетяна Полнова, Фабіана Мюрер.

Щорічно розширюється географія учасників змагань. Серед країн, представлених на XX турнірі: Австралія, Болгарія, Бразилія, Німеччина, Греція, Канада, Мексика, Норвегія, Польща, Росія, США, Україна, Франція, Швеція, пише bagnet.org.

Турнір стане особливим і по видовищу, і по масштабності. Передувати спортивній частині буде "Золотий Пролог" - синтез відеографіки, звукових, світлових ефектів, яскравих костюмів, незвичайних танцювальних постановок.

Зараз ви читаєте новину «Рекорд Бубки можуть побити в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі