пʼятниця, 18 липня 2008 14:02

"Скоро ми підберемося до відмітки світового рекорду Сергія Бубки"

Зимовий чемпіон світу-2008 у стрибках з жердиною росіянин Євгеній Лук"яненко стане як мінімум призером Олімпійських ігор у Пекіні. Таку думку висловив член клубу "шести метрів", бронзовий призер зимового чемпіонату світу у Валенсії австралієць Стів Хукер.

- У нашому виді зараз наступив захоплюючий час, - відмітив Стів Хукер. - Бред Вокер, Євгеній Лук"яненко - цим хлопцям немає ще і 26-27-ми, а вони вже стрибають за шість метрів. Ми, нове покоління, не боїмося стрибати високо, ми підтримуємо один одного і радіємо, коли хтось досягає результату. Нами керує розуміння, що пора повернути чоловічу жердину до тих висот, які вона займала колись. Мені здається, враховуючи потенціал нашого покоління, цілком можливо, скоро ми підберемося до відмітки світового рекорду Сергія Бубки. Коли ряд хлопців стабільно стрибає 5,90, а іноді шість метрів, виникає те саме конкурентне середовище, яке веде до загального зростання результатів. Мені здається, ми, нове покоління, медалі пекінської Олімпіади розподілимо між собою. Бред, Євген і я - ось трійка основних претендентів, з якої мені дуже не хочеться випасти.

Стів Хукер також прокоментував недавній світовий рекорд від Олени Ісінбаєвої - 5,03 метри.

- Чесно кажучи, я здивований, чому вона не побила світовий рекорд раніше. Я бачив її стрибок на п"ять метрів у 2005 році в Лондоні, там був такий запас - на 5,20 мінімум! Але в жіночій жердині зараз не тільки Олена може стрибати високо. Є ще американка Дженн Стучинскі, її стрибки мені теж подобаються.

"Весь Спорт"

Зараз ви читаєте новину «"Скоро ми підберемося до відмітки світового рекорду Сергія Бубки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі