вівторок, 31 серпня 2010 17:13

Рак забрав життя дворазового чемпіона "Тур де Франс"

Рак забрав життя дворазового чемпіона "Тур де Франс"

Французький велогонщик Лоран Фіньон, який двічі перемагав в престижній велобагатоденці "Тур де Франс", помер від раку, повідомляє AFP. Фіньон помер у вівторок, 31 серпня, у віці 50 років. В останні два роки під час проведення "Тур де Франс" він виступав у якості експерта на французькому телебаченні, хоча вже був хворий на рак.

Фіньон перемагав на "Тур де Франс" в 1983 і 1984 роках. У 1989 році він зайняв друге місце в загальному заліку, відставши від американця Грега Лемонда на вісім секунд. Цей розрив між чемпіоном і гонщиком, який зайняв друге місце, досі є найменшим в історії велобагатоденки.

Про свою хворобу Фіньон написав у книзі "Ми були молодими і безтурботними", опублікованій у червні 2009 року. Велогонщик зізнався, що він вживав заборонені препарати, проте не знає, чи пов"язані вони з його хворобою.

У січні 2010 року в одному з інтерв"ю Фіньон сказав, що він не хоче вмирати в 50 років, але знає, що його хвороба невиліковна.

"Я не боюся смерті, просто не хочу вмирати", - сказав француз.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Рак забрав життя дворазового чемпіона "Тур де Франс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі