субота, 01 серпня 2009 15:53

"Збірна Англії зараз у прекрасній формі" - Калитвинцев

"Збірна Англії зараз у прекрасній формі" - Калитвинцев

Напередодні фінального матчу чемпіонату Європи U-19 в Донецьку на РСК "Олімпійський" відбулася прес-конференція головних тренерів і капітанів команд-фіналістів - збірних України та Англії.

Перше питання-побажання наставникові "синьо-жовтих" Юрієві Калитвинцеву стосувалося того, що традиційно господарі турніру у разі виходу у фінал виграють матч.

- Ми чекали цю гру і, звичайно, розцінюємо її, як свято. Що стосується традиції, то ми нічого не маємо проти. Прагнемо не робити навколо цієї гри ажіотаж. Готуємося як до будь-якої іншої. Йде підготовка до збірної Англії. Фінал або не фінал - потім подумаємо, - посміхаючись відзначив тренер юнацької збірної.

- Одним із завдань цього турніру є підготовка зміни для національної збірної. У 2012 році хлопці, зокрема мова йде про українську збірну, знову виступатимуть без відбору... Кого особисто лобіюватимете для включення в перспективі до складу національної збірної?

- Знову без відбору, знову вдома, знову у фіналі... Я нікого лобіювати не буду. У тренера національної збірної Олексія Михайличенка великий інтерес до турніру. Ми багато з ним спілкуємося - йому всі хлопці подобаються як зовні, так і за грою. Я буду радий, якщо всіх хлопців запросять. Вони гідно про себе заявили і гідні грати через три роки вже на цьому стадіоні (РСК "Олімпійський".), а на тому ("Донбас Арена") у складі національної збірної. Вони вже є гравцями команд майстрів. Турнір показав, що їх якості задовольняють вимоги Прем"єр-ліги. Сподіваюся, тренери більше звернуть увагу на наших гравців.

- Що можете сказати про організацію турніру?

- Цей чемпіонат треба розглядати через призму Євро-2012. Думаю, ми показали, що можемо проводити такого рівня турніри, у нас люблять футбол і стадіони можуть заповнюватися. Але УЄФА вимагала не це - потрібна інфраструктура. Сподіваюся, що Григорій Суркіс зробить все, щоб в завершальний день Євро-2012 тренери команд-фіналістів, серед яких також буде український тренер, заявили, що задоволені організацією турніру.

- Після закінчення роботи із збірною ви можете повернутися в систему київського "Динамо"? І чи буде Темур Парцванія переведений в головну команду "Динамо"?

- У Вас трохи застаріла інформація. Я вже тринадцять років в системі "Динамо" і нікуди не йшов. Що стосується Парцванії, поставлю це питання Валерію Георгійовичу (Газзаєву), що він думає з цього приводу. Що стосується збірної, то після закінчення турніру я закінчую з нею роботу.

- Перед фіналом чи знайшли ви якісь нові вади у суперника?

- Після матчу на груповому етапі і виходу у фінал англійців у нас була додаткова мотивація. Ми хотіли довести, що наша група була не слабкіша за ту, яка грала в Маріуполі, як багато хто вважав. Проаналізувавши англійців, ми побачили, що вони з кожною грою додавали і зараз знаходяться в прекрасній формі. Це, власне, показав півфінал з Францією. Ми поважаємо нашого суперника. Дай Бог, щоб у завтрашньому фіналі переміг сильніший.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Збірна Англії зараз у прекрасній формі" - Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі