вівторок, 28 липня 2009 22:07

"Сокіл" розпочав підготовку до сезону з поразки

"Сокіл" розпочав підготовку до сезону з поразки

У вівторок, 28 липня, київський "Сокіл" провів перший матч після відпустки. Спаринг-партнером "біло-синіх" стала п"ята команда білоруської Екстраліги – ХК "Вітебськ".

Команди показали властивий для тренувального поєдинку "літній" хокей. Нечисленні глядачі броварського Терміналу, де власне і проходив матч, перших два періоди шайб не побачили. У третій двадцятихвилинці за 5 хвилин команди забили дві шайби. Рахунок відкрив "сокіл" Дмитро Цируль на 50 хвилині матчу. Відновив паритет Немирко. В овертаймі український легіонер "Вітебська" Полоницький забив переможну для своєї команди шайбу. У підсумку 1:2 на користь суперника киян.

"Сокіл" грав напівдублюючим складом, більшість гравців "основи" спостерігали за матчем з трибун.

Завтра, 29 липня, о 12 годині команди проведуть повторний матч.

Олександр Сеуканд, головний тренер ХК "Сокіл"

- Розкажіть про трансферну політику команди?

- Хотілося б, щоб всі гравці, які зараз тренуються з нами, залишилися. Але у нас зв"язані руки фінансовими можливостями клубу. Сезон у нас буде важкий. На відміну від білоруських клубів, у нас не буде можливості міняти склад. У них є фарм-клуби, а "дубль" "Сокола" змагається в чемпіонаті України.

- Повернення "Сокола" в білоруську Екстралігу - це крок назад?

- Я казав і буду казати, що білоруську ліга – міцна ліга, команди фінансово міцні, мають змогу запрошувати іноземних виконавців. Думаю, не варто говорити, що це крок назад. Сьогодні ми грали з п"ятою командою чемпіонату, якій програли в овертаймі. Суперник виглядав гідно. Цей матч треба розглядати як тренувальний.

- Як вам календар першого кола?

- Головне, що організатори врахували міжнародний календар і "Сокола", і національної збірної України. Не потрібно буде з автобуса виходити на лід. Цей календар кращий, ніж був у російській "вишці".

Олег Благой, захисник ХК "Сокіл"

- Олеже, чому програли "Вітебську"? Не знали, що за регламентом буде овертайм?

- Ні, знали. Можливо, розслабилися. Сьогодні ми непогано відіграли, враховуючи те що це був наш перший матч після відпустки. Такі ігри ми розглядаємо, як підготовку до старту у Відкритому чемпіонаті Білорусії.

Василь Полоницький, капітан ХК "Вітебськ" (Вихованець "Сокола")

- Як вам матч проти рідної команди?

- Важкувато. До матчу ми виходили на лід всього чотири рази, переважно готувалися на землі. "Сокіл" - добре укомплектована команда, проти неї було непросто грати, але ми показали, що теж можемо грати у хокей. Якщо завтра проти "Вітебська" на лід вийде більше основних гравців гра буде цікавішою.

- Якщо б вам запропонували повернутися в "Сокіл", прийняли б пропозицію?

- Думаю, так.

- За які місця боротиметься "Вітебськ" у чемпіонаті Білорусії?

- Наша мета – потрапити у вісімку. Багато наших провідних гравців залишили команду. Тепер у нас багато молоді. Будемо старатися.

- А "Сокіл"?

- Думаю, цього року кияни боротимуться за медалі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" розпочав підготовку до сезону з поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі