понеділок, 07 грудня 2009 12:25

"Шахтар" зробив пропозицію наставникові "Спартака" - ЗМІ

"Шахтар" зробив пропозицію наставникові "Спартака" - ЗМІ

Генеральний директор і виконуючий обов"язки головного тренера московського "Спартака" Валерій Карпін отримав пропозицію від донецького "Шахтаря" очолити команду влітку 2010 року. Якщо він погодиться, то змінить на цій посаді нинішнього наставника гірників - Мірчу Луческу.

Річ у тому, що нинішній наставник гірників румунський фахівець Мірче Лучеську після закінчення сезону в Україні може залишити команду через пропозицію очолити збірну України. У зв"язку з цим власник "Шахтаря" один з найбагатших людей України Рінат Ахметов вже заявив, що не бачить доцільним поєднання посад головного тренера збірної країни і головного тренера його команди.

- На мою думку, поєднання - це погано, - зізнався недавно Ахметов. - Це конфлікт інтересів. Я дозволяю федерації футболу України провести переговори з Луческу. І більш того - я поважатиму вибір, який зробить тренер. Я завжди поважаю те або інше рішення людини, не залежно від того, подобається воно мені чи ні.

Розмови про те, що Луческу залишить команду, ходили з січня минулого року. І це повинно було відбутися. Перешкодило одне - Ахметову не вдалося домовитися з новими кандидатами, а його "Шахтар" на той момент почав показувати блискучу гру і відмінні результати на євроарені. У результаті "Шахтар" завоював Кубок УЄФА і Луческу залишився. Проте ще в січні минулого року Ахметов говорив, що йому потрібна людина, здатна узяти на себе і тренерські і управлінські функції.

Те, що саме Валерій Карпін зарекомендував себе таким фахівцем з кращого боку не вислизнуло від очей власника гірників. Не виключено, що саме через пропозиції українського клубу 40-річний Карпін продовжив угоду зі "Спартаком" тільки на один сезон, залишивши для себе можливість спокійно піти на нове місце роботи на законних підставах.

Проте, варто сказати, що Карпін один з багатьох кандидатів на цей пост. Зарплата нового фахівця в "Шахтарі" складе 6 мільйонів євро в рік. Сам Карпін в своїх інтерв"ю не втомлюється нагадувати, що він спартаківець, тому Ахметову доведеться постаратися, щоб дістати цього фахівця...

За матеріалами LifeSports

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зробив пропозицію наставникові "Спартака" - ЗМІ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі