понеділок, 30 листопада 2009 18:49

Суркіс хоче бачити Луческу тренером збірної України

— Суркіс міг зробити пропозицію Ґвардіолі, Ферґюсону, Бенітесу. А потім сказати — пропонував роботу всім, але тренувати збірну погодився тільки Чубаров — адміністратор київського "Динамо". Збірна — це динамівський відстійник, — говорить віце-президент донецького "Шахтаря" Борис Колесніков, 47 років.

Минулої п"ятниці президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що пропонуватиме кандидатуру головного тренера "Шахтаря" Мірчі Луческу, 64 роки, на посаду наставника збірної України.

— Якщо Рінат Ахметов дозволить, Луческу міг би суміщати посади. Кандидатуру тренера "Динамо" Валерія Газзаєва ми не розглядаємо — він не так добре знає український футбол, як Луческу. А Роберто Манчіні ніколи не працював зі збірними, — пояснює Суркіс.

Кандидатуру Луческу він висунув на зустрічі з журналістами. Румунського тренера це образило:

— Метод запрошення на роботу має бути іншим. В особистій розмові, а не через пресу. Так, як це робили керівники Федерації футболу Румунії та Туреччини. Тому коментувати мені нічого.

1984 року збірна Румунії під керівництвом Луческу пройшла у відборі чинного чемпіона світу Італію і грала у фінальній частині чемпіонату Європи. Команда посіла останнє місце в групі — зіграла внічию з Іспанією, поступилася Західній Німеччині та Португалії. Днями Луческу їздив на батьківщину, де йому вручили приз найкращого тренера Румунії останнього десятиліття.

— Луческу виграв Кубок УЄФА, його заслуг не віднімеш, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Олександр Іщенко, 55 років. — Але модель гри "Шахтаря" заснована на відмінній технічній оснащеності бразильців. Тимощук, Гай, Михалик та Алієв так, як південноамериканці, діяти не зможуть. Як тоді побудує гру збірної Луческу, якщо в нього не кожен українець чи виходець зі Східної Європи може заграти? Думаю, запрошувати румунського тренера недоцільно, потрібен українець. "Динамівець" навіть — недаремно з цього клубу вийшли три володарі "Золотого м"яча".

Кандидатуру Валерія Газзаєва ми не розглядаємо

Досі національну команду України очолювали фахівці, пов"язані з київським "Динамо", — Олег Базилевич, Йожеф Сабо, Анатолій Коньков, Валерій Лобановський, Леонід Буряк, Олег Блохін, Олексій Михайличенко.

— Якщо циган очолить збірну, я перестану за неї вболівати, — говорить киянин 35-річний Олексій, прихильник "Динамо". — Узагалі, не бачу, чого досяг Луческу в Україні, щоб давати йому таку посаду. Єдина надія, що Суркіс займається окозамилюванням — пропонує Луческу, аби не звинувачували, що ставить тільки "динамівців", а сам має на увазі іншу кандидатуру.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс хоче бачити Луческу тренером збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі