пʼятниця, 18 лютого 2011 12:59

"Навіть страшно подумати, що буде з "Ромою" в Донецьку" - італійські ЗМІ

"Навіть страшно подумати, що буде з "Ромою" в Донецьку" - італійські ЗМІ

Італійські ЗМІ визнають, що після поразки донеччанам (2:3) у "Роми" практично не залишилося шансів на вихід в 1 / 4 фіналу ЛЧ

Причому розцінюють це не тільки як ганьбу команди Раньєрі, але і визнають заслугу "гірників".

Дебют "Шахтаря" у плей-офф Ліги чемпіонів завершився перемогою. "Гірники" не показали при цьому класної гри, як з "Арсеналом". Але на те є об'єктивні причини - донеччани грали перший офіційний матч після двомісячної перерви. При цьому "Шахтар" проявив справжній характер - пропустивши, команда не "попливла", і не зупинилася, коли зрівняла рахунок.

Пояснення типу всьому виною потворна гра "Роми" явно недостатньо. Так, підопічні Раньєрі дійсно зробили все, щоб "гірники" виграли. Так, відкривши рахунок, вони зменшили обороти, постійно помилялися в обороні і не змогли дотиснути суперника, коли "Шахтар" відверто підсів у другому таймі. Але багато італійських ЗМІ відзначили і роль донеччан.

La Gazzetta dello Sport

"Поразка від "Шахтаря" стала підтвердженням глибокої кризи "Роми". На полі не було команди — гра "вовків" будувалася на індивідуальних діях футболістів. У такій ситуації виграти у зібраної української команди було дуже складно. Римлян залишається сподіватися лише на диво в матчі-відповіді в Донецьку, адже "Шахтар" на своєму стадіоні ще нікому не програвав".

Corriere dello Sport

"Щоб зрозуміти, що відбувається в "Ромі", досить було подивитися на обличчя футболістів після фінального свистка. Шкутильгаючий Де Россі з виглядом людини, яка не розуміє, де він і що сталося. Ріїсе з обличчям, що виражає сором і незадоволення. Тотті з похиленою головою. І презирливий свист приголомшених трибун. Це не ті "вовки", які чотири роки тому розгромили цю ж донецьку команду ..."

La Repubblica

"Рома" начисто програла донецькій команді в тактичному плані. З такою грою нашої команди ні за що не відігратися в Донецьку, так що "Шахтар" може спокійно готуватися до чвертьфіналу ЛЧ. Залишається сподіватися, що для римлян ця поразка стане моментом істини. Далі так тривати не може".

La Stampa

"Очевидно, що президент "Роми" Розелла Сенсі повністю втратила контроль над ситуацією в клубі. Проблеми римлян полягають у нездоровій атмосфері в роздягальні - Раньєрі не може впоратися з Тотті і компанією. Це протистояння може закінчитися масовими заворушеннями фанатів. Зупинити кризу може лише перемога в Донецьку. Українці вже п'ють шампанське, впевнені у своїй спільній перемозі. "Вовкам" необхідно об'єднатися 8 березня і показати характер".

Tuttosport

"Раньєрі не лукавив, коли обережно поставився до жеребу, який випав його команді в 1 / 8 фіналу. Хоча тоді всі вважали, що "Ромі пощастило", а зараз називають поразку від "Шахтаря" найганебнішою в сезоні, не можна не відзначити силу українського клубу. Римляни виявилися не готові до такого потужного суперника. У Раньєрі є три тижні, щоб спробувати врятувати ситуацію в матчі-відповіді, але вже зараз це бачиться малоймовірним. Якщо українці виявилися на голову сильнішими "Роми" в Італії, то навіть страшно подумати, що буде з "вовками" в Донецьку, де сили "гірників" немов стають сильнішими в десять разів".

Corriere Della Sera

"Якщо б "Ромі" у другому таймі вдалося б зробити рахунок 3:3 - це було б вищою несправедливістю. "Шахтар" заслужив перемогу на 100%. І римлянам ще пощастило, що зараз в Україні пауза в чемпіонаті, і в донецької команди останній офіційний поєдинок був ще 8 грудня. Чи є шанси у "Роми" відігратися? Їх немає. До березня "Шахтар" напевно стане тільки сильнішим".

Нагадаємо, в середу, 16 лютого, в першому матчі 1 / 8 Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" на "Стадіо Олімпіко" у столиці Італії обіграв "Рому" - 3:2.

За матеріалами Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «"Навіть страшно подумати, що буде з "Ромою" в Донецьку" - італійські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі