четвер, 17 лютого 2011 18:12

"Рома" постала повністю розібраним колективом "- Саленко

"Рома" постала повністю розібраним колективом "- Саленко

Кращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко не сумнівався, що "Шахтар" заб'є "Ромі", але ніяк не очікував, що це будуть цілих три м'ячі. Його прогноз був значно скромнішим.

- Не сумнівався, що "Шахтар" заб'є, адже у "Роми" зараз явні проблеми в обороні, що, власне, і показала гра, - говорить Олег Анатолійович. - Але те, що донеччани максимально використали всі свої можливості в сумі з помилками римлян, це, звичайно, дуже приємно. У першому таймі "Рома" постала повністю розібраним колективом. Трьох м'ячів у ворота італійців я ніяк не очікував. Моїм прогнозом на гру була нічия 1:1.

- Чи можете виділити кращого у складі "Шахтаря" у цьому матчі?

- Ні. Сезон в Україні тільки стартує, хтось із футболістів готовий краще, хтось гірше. Результат же в Римі забезпечила в першу чергу командна гра. Плюс, звичайно, індивідуальна майстерність у поєднанні з фартом.

- Гра "Шахтаря" у другому таймі - це недолік кондицій у зв'язку з початком сезону або все-таки запаморочення від несподіваного успіху у вигляді трьох голів?

- Тут все разом: і те, що грали вже на утримання рахунку, і, разом з тим, було видно, що кондиції ще не ті. Під кінець відпрацьовували просто на жилах. Тим не менш, ті, хто вийшов на заміну, гру підсилили і шанси забити ще у команди були.

- Не дивлячись на результат, проблемні позиції у команди є?

- Важко знайти. Хіба що розігруючий гравець необхідний. Ну і захист, особливо центр, періодично допускає помилки. Хотілося б більше зіграності.

- Оцініть дії Мхітаряна на позиції опорника.

- Все-таки він гравець атакуючої лінії. А на позиції опорного півзахисника йому треба награватися. Було видно, що він ще не свіжий, входить у форму, плюс раніше був травмований. І, швидше за все, саме тому його задіяли там, де він був учора. Не обійшлося без кількох обрізок, але разом з тим і атакував небезпечно.

- Якщо судити за результатами міжсезоння, взявши, приміром, програш "Карпатам" у фіналі Copa Del Sol, тренерський штаб навмисне не розкривав всі карти?

- Збори - це збори. На них передбачена певна програма підготовки, яку не "підганяють" під конкретний матч. Головна мета тут - награти команду. Це інформація для тренерів, що і де треба налагодити.

- Шанси для виконання завдання-мінімум - виходу в чвертьфінал - зараз більше, ніж пристойні. Чи можливо з грою, яка була показана вчора, домогтися максимуму?

- Поки що важко сказати. Дай Бог гірникам до кінця "добити" цей етап. Потім команда, як правило повинна розігратися, увійти в сезон. Але і суперники там будуть важчими.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Рома" постала повністю розібраним колективом "- Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі