субота, 16 грудня 2006 18:01

"Кривбас" можуть виключити з вищої ліги

Результати чемпіонату Росії можуть переглянути. Причиною того став уродженець України Ілля Близнюк, повідомляє Футбол.ua.

Чемпіоном Росії при рівній кількості очок зі "Спартаком", за додаткових показників, став ЦСКА. Але "Спартак" наполягає на скасуванні результату гри з "Шинником" (команди зіграли у нічию). Мотивують вони це тим, що у суперника був зайвий іноземець - Близнюк. Якщо це підтвердиться, то "Спартаку" зарахують перемогу і він стане чемпіоном.

За "Шинник" Близнюка заявили у липні як росіянина. Каже, що отримав російське громадянство, виступаючи за "Ростсельмаш" (сезон 2001-2004). Однак ще у травні Ілля захищав кольори "Кривбаса" як українець. Близнюка реєстрували за даними першої заявки, яка була зроблена ще у середині 90-х. Про те, що Близнюк з того часу встиг прийняти російське громадянство, а потім отримати новий український паспорт, ні він, ні "Кривбас" ПФЛ не повідомляли.

Тепер ЦСКА може втратити чемпіонство. Якщо ж з"ясується, що за "Кривбас" його заявили з недійсним українським паспортом, серйозне покарання може чекати і на клуб, і на гравця.

У випадку, якщо гравець винен, на нього чекає довгострокова дискваліфікація. Якщо ж провина лежить на "Кривбасі", то його виключать з вищої ліги.

Зараз ви читаєте новину «"Кривбас" можуть виключити з вищої ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі