четвер, 17 вересня 2009 11:25

"Команда показала справжній динамівський футбол" - Ігор Суркіс

"Команда показала справжній динамівський футбол" - Ігор Суркіс

Після матчу з "Рубіном" першим до журналістів вийшов президент "Динамо" Ігор Суркіс. Він не приховував задоволення від результату і від гри своєї команди, про що розповів журналістам:

- Слава богу, для нас все склалося кращим чином, оскільки команда "Рубін" дуже здорово грає в обороні. Обіграти її можна, тільки "включаючи" швидкісні якості, що наша команда сьогодні і зробила.

- Як вам гра Шевченка?

- Абсолютно нормально, він грав на команду. Але слід врахувати, що Андрій діяв трохи не на тій позиції, до якої звик. Така задумка тренера, він повинен звільняти фланг. Мені здається, в першому таймі у нас не було флангових швидкостей, оскільки швидкі Ярмоленка і Маграо закривали цю зону один одному. А коли звільнився простір для Маграо і вийшов Гусєв, суперникові стало не зрозуміло кого тримати. Шевченко йшов в середину, фланги залишалися вільними, а коли команда біжить по флангах, її дуже важко зупинити. Ви ж бачите, що структура гри "Динамо" повністю помінялася. При Сьоміні ми грали в інший футбол - короткі передачі, розіграш м"яча. Така концепція тренера, і вона приносила результат. А це наш, динамівський футбол, який ми завжди сповідували, тобто, швидкий перехід від оборони до атаки і активне використання флангів. Вважаю, саме це команда сьогодні і продемонструвала, особливо, в другому таймі.

- Здалося, до перерви "Динамо" "стояло".

- Просто все було настільки закрито, що футболістам було нікуди бігти. Причому закрито нашими ж гравцями. Ви, напевно, помітили, що Маграо дуже швидкий, тому йому потрібно дати простір. А якщо він упирається не тільки в чужих, але і в наших футболістів, дуже важко грати. У другому ж таймі все було зроблено тактично грамотно, можливо, це була задумка головного тренера. Якщо це так, то вона геніальна.

- Який гол вам сподобався найбільше?

- Всі, у тому числі і Юссуфа, який, як ви бачите, в основному, грає в Лізі чемпіонів.

- З такою грою можна на рівних протистояти "Барселоні" та "Інтеру"?

- Протистояти можна будь-якій команді. Головне - самовіддача, а з цими командами вона повинна бути просто безмірною. Не потрібно нікого боятися. Інакше, краще на гру не виходити.

- Після першого матчу ви поставили перед командою якісь завдання?

- Їх ставить Валерій Георгійович, а я завжди підтримую. Наскільки знаю, він поставив мету вийти з групи.

- Можете пригадати, коли востаннє "Динамо" забивали три м"ячі в груповому турнірі?

- Я особливо статистикою не займаюся, але пам"ятаю, що вдома ми обіграли "Байєр" з рахунком 4:2. Більше не пам"ятаю. Очевидний прогрес.

- Ви відзначили хорошу оборону "Рубіна". Можна сказати, що найважчим відрізком був період після пропущеного м"яча і до першого забитого?

- Так, ми розкривалися, а вони здорово грали на контратаках. Футболісти суперника дуже швидко біжать і переходять від оборони в атаку. Очевидно, така концепція тренера. Якщо ж будуть розриви і гра на всю ширину поля, не можна нічого зробити з жодною командою, тому нам і довелося нелегко. Але наша оборона сьогодні зіграла просто здорово. Окрім забитого м"яча, суперник майже нічого не створив біля наших воріт. Ми не бачили таких сейвів Шовковського, як в грі з "Металістом". Так, напівнебезпечні моменти начебто були, але з них "Рубін" нічого не "вижав".

- Після цієї перемоги футболісти заслужили додаткові преміальні?

- Вони їх не повинні заслуговувати, оскільки всі преміальні прописані в контрактах. За три очки футболісти отримують 50% від надходжень УЄФА, а за вихід з групи також передбачена стаття доходів. Не варто про це говорити. Вони заробили достатню кількість грошей - 400 тисяч євро на команду, вважаю, це хороші преміальні. Я не говорив і не говоритиму, що наша команда грає без грошей. Професіонали б"ються і вмирають на футбольному полі за результат. Вони виграли, показали хорошу гру і повинні отримати за цю винагороду, тим паче, що гроші платить УЄФА.

- Ви бували на передігрових установках Газзаєва?

- Ні, я на них не присутній, також не заходжу в роздягальню до команди. Останній раз це робив за часів Валерія Лобановського. Якщо Валерій Георгійович скаже мені, що потрібно заходити, я це робитиму. Командою керує тренер, а я повинен створити умови і робити все від мене залежне, щоб був хороший мікроклімат і вона ні чого не потребувала.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"Команда показала справжній динамівський футбол" - Ігор Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі