субота, 31 жовтня 2009 11:15

"Із "Зеніта" до мене ніхто не звертався" - Тимощук

"Із "Зеніта" до мене ніхто не звертався" - Тимощук
Сьогодні в бундеслізі можуть вперше зустрітися як суперники колишні одноклубники по Зеніту: "Баварія" Анатолія Тимощука зіграє зі "Штутгартом" Павла Погребняка.

У кубковому матчі проти франкфуртського "Айнтрахта" екс-капітан "Зеніта" відіграв усі 90 хвилин, діючи в основному на позиції правого півзахисника.

- Судячи з рахунку (мюнхенці виграли в гостях - 4:0. - Прим. СЭ), у "Баварії" у Франкфурті особливих проблем не виникло. Згодні?

- Не можна сказати, що гра склалася для нас дуже легко. Добре, що забили. Але головне, що на гру як слід налаштувалися. Ми ж бачили: напередодні в кубкових матчах були і несподівані результати. Так що розслаблятися не можна було. Тим більше, що нам протистояла команда хороша.

- Ван Боммель перед вами вже вибачається. Пам"ятаєте, у другому таймі після того, як він не дав пас, коли ви виходили на гарну позицію...

- Ван Боммель бачив, що я на фланзі відкрився, але вирішив зіграти по центру. Після цього і вибачився. Таких моментів, коли я міг вийти один на один, у грі з "Айнтрахтом" було чимало.

- Ви в Німеччині майже чотири місяці. Можна сказати, що вже освоїлися?

- Так, жодних проблем.

- Відчули різницю між бундеслігою і чемпіонатами Росії та України?

- У Німеччині відмінна організація всьієї футбольної справи. Втім, про це говорив і раніше. Поля, стадіони, структура клубів... Саме в цьому плані рівень тут набагато вищий. А що стосується гри, то у нас багато команд, які могли б спокійно виступати в Бундеслізі. А німецькі клуби - точно так само в російському та українському чемпіонатах.

- У Німеччині останнім часом з"являються повідомлення про те, що вас має намір повернути "Зеніт", а ви хотіли б знову грати за пітерський клуб. Прокоментуєте?

- Я про це не чув. До мене ніхто не звертався.

- В останньому номері Sport Bild Улі Хенесс сказав, що взимку мюнхенці декого з гравців продадуть. Журнал же назвав сімох футболістів, які можуть залишити "Баварію". Серед них і вас. Припускаєте можливість, що підете?

- Не знаю. Про це не думав, працюю на благо клубу в кожному матчі. Граю, не граю - все одно намагаюся допомогти.

- В основному граєте.

- І це добре.

- У матчі проти "Айнтрахта" впав у око ваш відмінний фізичний стан: за 90 хвилин пробігли, мабуть, більше за всіх у "Баварії".

- Так, бігаю. Доводиться пресингувати. Беру чим можу. Граю-то не на дуже зручній для себе позиції. Але все одно прагну і там принести користь команді.

- Готуєтесь до дуелі з Погребняком?

- Звичайно! У штутгартцев ситуація непроста, відступати нікуди. Тому грати вони будуть з подвійною енергією.

"Спорт-Экспресс"
Зараз ви читаєте новину «"Із "Зеніта" до мене ніхто не звертався" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі