понеділок, 28 вересня 2009 08:53

"Добре, що дебютували з розгромної перемоги" - Луческу

"Добре, що дебютували з розгромної перемоги" - Луческу

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу на післяматчевій прес-конференції спочатку поділився своїми думками про поєдинок та "Донбас Арені", а вже після цього задовольнив цікавість ЗМІ.

— Дуже добре, що наші ігри на новому стадіоні ми почали з розгромної перемоги. Те, як ти себе відчуваєш і як приємно грати на такому стадіоні, передати словами неможливо. Вважаю, це надасть нам ентузіазму у подальших іграх. Якщо стадіон буде заповнюватися також, як і сьогодні, то це буде божевільним стимулом для наших гравців, і з"явиться свого роду взаємовплив між гравцями, грою та на трибунах. Що ж до самої гри, то я дуже задоволений і результатом, і змістом зустрічі. Також я радий, що сьогодні дебютував Віталій Віценець, і буквально за дві хвилини в нього було два гольових момента. Шклда, що на новому стадіоні у першій же своєї грі йому не пощастило забити. Та голи ще прийдуть.

Хотів би відмітити й нашого суперника. Команда намагалася грати в футбол, а не просто оборонятися. Звичайно, така гра повинна надалі принести їм успіх.

— Ви бачили багато стадіонів у світі, з яким з них ви би порівняли "Донбас Арену"?

— Його можна порівняти тільки з великими стадіонами Лондону, Барселони, Мюнхену, Мадриду. На "Донбас Арені" відчуваєш себе так, ніби дійсно знаходишся на одному з них. Зараз треба розвивати інфраструктуру біля стадіону, будувати інші об"єкти , що відповідали б цієї частині міста. Коли ми сюди їхали, ми бачили людей, що просто гуляють по парку, чекають на початок матчу. Такого нема ніде. Це нас зобов"язує грати так, щоб утримати, а краще збільшити кількість тих вболівальників, що прийшли сюди сьогодні. Ми будемо приносити моменти радощів нашому президентові за те, що він зробив, за його дарунок місту й команді. Треба дуже сильно любити своє місто й футбол, щоб збудувати таку арену.

— Звертає на себе увагу той факт, що сьогодні був майже один з найбільш українських складів "Шахтаря" останнім часом. Це пов"язано з лімітом на легіонерів або, може,в матчі з не дуже сильним суперником був простір для експериментів, чи ви цілеспрямовано ростите український склад?

— Це зовсім не експеримент. Для мене немає ніякої різниці — легіонер виходить на поле чи місцевий гравець. Якщо футболіст відповідає на даний момент потрібному рівню, то він грає у складі. Є таки приклад з Чигринським, зараз — з Ракіцьким. Ми відчували, що за спиною в Чигринського є такий гравець, який знайде собі місце в складі.

Ми завжди брали на збори багатьох гравців , які грали в міжнародних зустрічах. Але, на жаль, на той момент вони, мабуть, не відповідали нашому рівню. А цього року з нами на зборах було чотири гравці з Академії, двоє з них зараз з нами: один в складі. другий — під складом. Обидва гравця - якісні футболісти, грамотні, швидко вбирають все, що їм говорять . І це при тому рівні, і футболі, що ми граємо, коли треба більше думати. Всі можуть бігати, мати гарні фізичні данні, але головне – думка й грамотні дії на футбольному полі. Де б я не працював, багатьох гравців, якщо вони мали необхідні якості, я виховував, і вони потрапляли до складу незалежно від віку. В Румунії — Хаджи, в Італії — Пірло… тут немає мови про те, легіонер футболіст чи ні, головне – щоб він відповідав необхідним вимогам.

— З чим пов"язана відсутність Кравченка?

— Він травмований і до сьогоднішнього матчу не готувався. В поєдинку з "Металістом" ми його замінили, він вже тоді не міг продовжувати гру.

— Містере, чи задовольнив вас стан газону. Чи не був він "важкуватим" для швидкої гри?

— Газон гарного рівня. Але він ще не прижився, трава ще свіжа, і тому ви бачили, що багато футболістів рвали газон. Треба буде пильно за ним стежити і, вважаю, він буде набагато кращий від поля на минулому стадіоні.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Добре, що дебютували з розгромної перемоги" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі