понеділок, 12 жовтня 2009 10:52

"До стикових матчів збірна України стане сильнішою" - Мунтян

"До стикових матчів збірна України стане сильнішою" - Мунтян

Відомі футбольні фахівці - Леонід Буряк і Володимир Мунтян - поділилися своїми думками щодо суботнього відбірного матчу ЧС-2010 Україна - Англія (1:0).

Леонід Буряк, колишній тренер збірної України:

"Неправда, що англійці не дуже-то і хотіли виграти цей матч. Я знаю, що вони прагнули пройти весь відбірний турнір на одних перемогах, хотіли поліпшити рейтинг збірної. Так, у них були недоліки в грі, але всі вони стали результатами виключно нашої віддачі і повної мобілізації. Українська збірна цього вечора була справжньою КОМАНДОЮ, яка справедливо перемогла.

Те, що Михайличенко довірився новачкам проти Англії - це вчинок! Ну а результат матчу довів його правоту. Не було б результату, звичайно, головному тренерові дісталося б і за Ракицького, і за Хачеріді. А взагалі, не дивлячись на окремі помилки, всі дебютанти зіграли переконливо.

Не варто зараз перестрибувати через Андорру і думати вже про стикові матчі. Я, як помічник Лобановського, возив нашу збірну в цю країну і скажу вам, що просто там не буде. У них маленьке поле, особливий настрій на домашні поєдинки, тому потрібно насамперед постаратися вдало закінчити наші справи в групі".

Володимир Мунтян, тренер молодіжного складу київського "Динамо":

"Як можна називати перемогу над Англією неповноцінною? Ви уявляєте, як хлопцям довелося викластися, щоб обіграти цю нібито невмотивовану Англію? А скільки Михайличенко угробив нервових клітин до і під час гри. Пригадаєте, в якій атмосфері готувалася збірна - травми, недовіра, критика преси.

Згоден, що перемога вийшла вистражданою, не дуже красивою. Але в таких ситуаціях не буває красивих і видовищних перемог. Гравцям було дуже складно психологічно, над них тиснув результат. Тому коли ми вийшли вперед, збірна почала відверто грати на втримання рахунку.

Добре, що стикові матчі через місяць. У листопаді ми будемо сильніші, адже підтягнуться наші лідери, а дебютанти наберуться досвіду в єврокубках".

За матеріалами Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «"До стикових матчів збірна України стане сильнішою" - Мунтян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі