понеділок, 07 грудня 2009 14:07

"Динамо" і "Барселону" розсудить колишній поліцейський

"Динамо" і "Барселону" розсудить колишній поліцейський

Стала відома бригада арбітрів, яка обслуговуватиме завершальний поєдинок групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА "Динамо" (Київ), - "Барселона" (Іспанія).

У середу на полі стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського команди виведе арбітр з Англії Ховард Вебб (Howard Webb). Вебб народився 14 липня 1971 року, на даний момент проживає в місті Ротерхем, Південний Йоркшир. Раніше Ховард працював в поліцейському департаменті, але у міру розвитку кар"єри арбітра вирішив зосередитися виключно на роботі "зі свистком".

Ступити на суддівську стежку англієць вирішив у 1989 році, коли почав обслуговувати матчі регіональної ліги Ротерхема. Пройшовши тривалий шлях від асистента арбітра в Північно-східній футбольній лізі, в 2003 році Вебб почав обслуговувати матчі прем"єр-ліги як головний рефері. У статусі арбітра ФІФА англієць був затверджений у 2005 році.

За чотири роки міжнародної кар"єри Вебб жодного разу не зустрічався з "Динамо", але українські команди неодноразово зустрічалися на його шляху. У фінальному турнірі чемпіонату Європи 2006 року серед молодіжних збірних англієць зафіксував поразку українців від збірної Італії (0:1), а потім підопічні Олексія Михайличенка в півфіналі в серії пенальті переграли сербів (основний час - 0:0). Також під наглядом Ховарда національна команда України програла італійцям у відбірному турнірі до Євро-2008 (1:2).

Невтішні результати і для клубних українських команд, які довелося судити представникові Туманного Альбіону, - "Дніпро" в Кубку Інтертото-2006 зіграло внічию з "Марселем" на своєму полі (2:2), а донецький "Шахтар" також на своєму полі поступився "Барселоні" (1:2) в груповому турнірі Ліги чемпіонів сезону 2008/2009.

Асистентами арбітра будуть співвітчизники головного рефері - Майкл Маллеркі (Michael Mullarkey) і Даррен Кенн (Darren Cann). Функції резервного арбітра також виконає представник Туманного Альбіону Андре Маррінер (Andre Marriner). За організацією проведення матчу простежить делегат УЄФА швейцарець Міхел Пралонг (Michel Pralong), а роботу бригади арбітрів оцінить суддівський спостерігач УЄФА Дітер Паулі (Dieter Pauly) з Німеччини.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" і "Барселону" розсудить колишній поліцейський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі