субота, 03 жовтня 2009 17:37

"Барселону" визнали наймолодшою командою Іспанії

"Барселону" визнали наймолодшою командою Іспанії

Середній вік і недосвідченість команди не позначилися на результатах іспанського гранда. Маючи в середньому склад команди у віці 24,43 року, каталонці минулого року виграли три титули в Іспанії і додали ще два на міжнародній арені.

Проте серед наймолодших команд у всіх європейських лігах, "Барселона" є однією із найстаріших. Наймолодша команда Європи - це ізраїльський "Маккабі" (Рамат-Ган), середній вік гравців якого складають 21,45. Трохи старші, 21,50 року, футболісти у складі бельгійського АФК "Тюбіз" і португальської "Амадори".

Політика Арсена Венгера придбання молодих гравців зробила "Арсенал" наймолодшою командою англійської Прем"єр-ліги - в середньому 22,24 року. У Німеччині - наймолодша команда - "Хоффенхайм", в Італії - "Удінезе", а у Франції - "Ліон" (23,39).

Цікаво, що ізраїльська ліга є наймолодшою, оскільки найдосвідченіші грають в "Маккабі" (Петах-Тіква), де середній вік 24,96 року. Поряд за віком суперник "Шахтаря" в Лізі Європи белградський "Партизан". У Німеччині найстаріша команда у "Бохума" (27,16), в Іспанії - "Нумансія", "Марсель" - у Франції і "Сток Сіті" - в Англії. В Італії, не дивлячись на всі зусилля з омолодження складу, найстарішими залишаються "Мілан" і "Стара Синьйора", проте "Ювентус" трохи старший - 27,57 року.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Барселону" визнали наймолодшою командою Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі