середа, 16 липня 2008 11:40

П"яного білоруського арбітра довічно дискваліфікували

Суддівський комітет Білоруської федерації футболу довічно дискваліфікував арбітра Сергія Шмоліка, повідомляє Лента.Ру.

5 липня рефері обслуговував матч чемпіонату Білорусії, перебуваючи в стані важкого алкогольного сп"яніння. Вирішення суддівського комітету повинне бути затверджене дисциплінарним комітетом Білоруської федерації футболу (БФФ).

Засідання суддівського комітету продовжувалося більше семи з половиною годин. За словами заступника голови БФФ Сергія Куніци, засідання дисциплінарного комітету відбудеться в найближчий день. Куниця відзначив, що фактично дисциплінарному комітету залишилося тільки затвердити рішення, оскільки службове розслідування завершене.

5 липня рефері ФІФА Шмолік обслуговував матч 13-го туру чемпіонату Білорусії ФК "Вітебськ" - "Нафтан" (1:1). Під час матчу арбітр ледве пересувався по полю і згодом пояснив свою дивну поведінку болем в спині.

Медичний огляд після матчу показав, що Шмолік був п"яний. Аналіз парів алкоголю виявив 1,17 мікрограмів на літр в повітрі, що видихалися арбітром. За шкалою результатів це відповідає важкому ступеню алкогольного сп"яніння. У пояснювальній рефері вказав, що випив після гри.

Сергій Шмолік вважався одним з кращих білоруських арбітрів. У 2005 і 2007 роках він визнавався кращим суддею чемпіонату Білорусії.

Зараз ви читаєте новину «П"яного білоруського арбітра довічно дискваліфікували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі