пʼятниця, 20 грудня 2013 18:47

"Про його лист до ФІФА з пропозицією дискваліфікувати "Арену Львів" ходять вже анекдоти" - Стороженка остаточно звільнили з ФФУ

"Про його лист до ФІФА з пропозицією дискваліфікувати "Арену Львів" ходять вже анекдоти" - Стороженка остаточно звільнили з ФФУ
Стороженка таки звільнили "за станом здоров'я". Фото: ffu.org.ua

Сергія Стороженка остаточно звільнили з посади першого віце-президента Федерації футболу України. Таке рішення ухвалили делегати 15-го Конгресу ФФУ, який відбувся сьогодні в Будинку Футболу.

Нагадаємо, в листопаді чиновник подав заяву про звільнення за станом здоров'я.

Відставка Сергія Стороженка була п'ятим пунктом на порядку денному конгресу. Анатолій Коньков виносить питання на голосування. В останній момент слово просить Ігор Кочетов, колишній глава Комітету з питань етики та чесної гри ФФУ, голова Київської міської федерації футболу. Вимагає влаштувати Стороженку публічну прочуханку.

"Ми - футбольна сім'я. Але, як каже народна мудрість, в сім'ї не без невдалої дитини. По відношенню до цієї непорядної людини виконком ФФУ допустив недоречну лояльність. Відставка Стороженка з формулюванням "за станом здоров'я" - це умисне виведення його з-під тягаря персональної відповідальності за численні проколи в роботі, які завдали непоправної шкоди українському футболу. Прояв крайньої безпринципності. Не можна йти на поводу у тих, хто безсоромно дозволяє собі публічно шантажувати колегіальний орган управління ФФУ. Невже хтось у цьому залі дійсно боїться навіжених викриттів збанкрутілого функціонера ? Чи має взагалі моральне право колишній головний юрист федерації з таким послужним списком кого небудь, і в чому-небудь звинувачувати?", - обурюється Кочетов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стороженко пропхнув онука в збірну України

За його словами Стороженко прикривав тих, хто був замішаний у скандалі з матчем "Металіст" - " Карпати".

"Саме Стороженко публічно проголосив себе адвокатом харківського клубу, ініціатора договорняка, всіляко прикриваючи корупційні діяння, замішаних у цьому скандалі осіб. Це він, використовуючи службове становище, намагався захистити їх від покарання за злочин проти футболу. Замість того, щоб стояти на сторожі законів і чистоти гри , "юрист в третьому поколінні" дискредитував ФФУ своїми протиправними діями. Вже не кажу про наслідки, які поніс "Металіст", - зазначив чиновник.

Одним з основних ляпів діяльності Стороженка Кочетов вважає лист до ФІФА з проханням дискваліфікувати стадіон у Львові.

"Про його ганебний лист на адресу ФІФА з пропозицією дискваліфікувати "Арену Львів" ходять вже анекдоти. Адже мільйони вболівальників обурюються і легковажать, в тому числі, і на адресу всього керівництва ФФУ, яке також несе відповідальність за злочинну самодіяльність свого головного правознавця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніхто не просив ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів". Це гордість України" - ФФУ

Шляхом неймовірних зусиль Григорія Суркіса та Анатолія Конькова таки вдалося тимчасово відсунути загрозу проведення без глядачів двох вирішальних для нашої збірної матчів - з поляками в Харкові, і плей-офф з французами в Києві. Але адже зрештою Львів все одно потрапив під жорсткі санкції ФІФА. А це, в свою чергу, тягне за собою неможливість в найближчій перспективі повноцінно експлуатувати новий стадіон, в який, між іншим, було вкладено мільярди гривень з кишень платників податків. Хто компенсує недоотриманий прибуток через вимушений простій такого об'єкта? Чи не занадто дорого для федерації та державного бюджету обходиться наш "дорогий " Сергій Михайлович Стороженко?", - запитує Кочетов.

Наприкінці виступу просить прийняти відставку з формулюванням "за дії, не сумісні з посадою і дискредитують український футбол".

Пропозиція не знаходить підтримки у решти делегатів і Стороженко звільняють "за станом здоров'я ". За проголосували 124 з 129 делегатів, 3 - проти , 2 - утрималися.

Нагадаємо, що незадовго до конгресу відставку Стороженка ініціювали кілька регіональних федерацій.

Зараз ви читаєте новину «"Про його лист до ФІФА з пропозицією дискваліфікувати "Арену Львів" ходять вже анекдоти" - Стороженка остаточно звільнили з ФФУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі