вівторок, 05 січня 2021 03:14

Повідомили, коли Україна хоче прийняти Олімпійські ігри

Повідомили, коли Україна хоче прийняти Олімпійські ігри
Україна хоче прийняти Олімпійські ігри. Фото: Reuters

Україна вивчає можливість проведення Олімпійських ігор.

Розглядаються варіанти із зимовою Олімпіадою 2030 року, літніми Іграми 2032-го, а також юнацькими змаганнями, повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, інформує ТСН.

"Ми дивимося на 2030-й і 2032 рік. Оцінюємо, де проводити в Україні, скільки це буде коштувати. Більше дивимося на зимову Олімпіаду. Обговорюємо також юнацькі Олімпійські ігри, або відразу амбітна мета - доросла Олімпіада.

Ми вважаємо, що через 10 років у нас в країні буде розвиток, і ми будемо здатні провести Олімпійські ігри.

Нам потрібно ставити амбітні цілі. Провести Олімпіаду - це класна мета для нас. Що таке Олімпіада? Ми будемо будувати інфраструктуру, будемо залучати всіх, будуть робочі місця, щоб люди не виїжджали за кордон, а працювали в Україні для побудови спортивних об'єктів. До нас будуть приїжджати туристи - це туризм ", - сказав Гутцайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умову, за якої іноземці зможуть відвідати Олімпіаду в Токіо

Раніше повідомлялося, що президент НОК Сергій Бубка працює над питанням участі України в конкурсі на проведення Олімпійських ігор 2030 року. За дорученням Володимира Зеленського, Офіс президента спільно з НОК обробляв питання приїзду в Україну глави Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли Україна хоче прийняти Олімпійські ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі